Guardians of the Galaxy (film)


Atenție! Poate conține urme de popcorn și spoilere.

Guardians of The Galaxy Movie WallpapersGuardians of the Galaxy este un film SF de aventuri de tip Space Opera. Îndrăznesc să-l pun în listă cu mai celebrele Star Wars, John Carter, Starship Troopers sau cu atât de regretatul serial Firefly cu superba navă Serenity (egalată în celebritate doar de Falconul lui Han Solo). Sigur sunt multe alte filme bune Space Opera, dar cred că Gardienii pot sta în top zece fără probleme.

Începutul e unul clasic pentru un film de aventuri, diverși indivizi, evident certați cu legea, ajung să închege o echipă redutabilă sub comanda mai mult sau mai puțin evidentă a lui Peter Quill, un om răpit de pe Terra chiar în ziua decesului mamei sale. Momentul nu e lipsit de importanță și trebuie căscate bine urechile. Pe patul de moarte mama îi spune că tatăl lui este un înger alb spre evidenta nemulțumire a celor din jur. Filmul nu ne dezleagă misterul și putem presupune orice.

Luptele fantastice, armele de tot felul, care mai de care mai exotică sau mai specializată (cum ar fi stileul mortal al lui Yondu, șeful în rele a lui Star-Lord), navele de luptă, nevetele sau metropolele spațiale din care cea mai cea se află în craniul unei ființe antice fac ca acest film să fie urmărit cap-coadă cu răsuflarea tăiată. De altfel, strigătele și râsetele din sala de cinema spun totul. Filmul are succes.

Pe lângă toate aceste efecte extraordinare ce duc tehnologia 3D la un nou nivel, trebuie să recunoaștem că actorii sunt minunați chiar dacă unii din ei doar se aud fiind înlocuiți de personaje 3D foarte bine realizate.

Groot, un arbore umanoid, a împrumutat vocea lui Van Diesel cunoscut ca antieroul Riddick, și are în tot filmul o singură replică spusă cu subtilitate pe diferite tonuri și în tot atât de diferite situații, dar o spune bine și la momentul potrivit pentru a stârni ilaritate printre spectatori. Deși pare de lemn Tănase spre final ne va arăta că „noi suntem Groot„, memorabil.

Agitatul raton Rocket interpretat de Bradley Cooper este o altă figură remarcabilă a filmului. Mereu nervos, mereu palnificând câte ceva, este șeful fără literă mare. Eficient și pus pe făcut profit din piatră seacă.

Drax e o figură aparte semănând oarecum cu Ben Grimm din cei patru fantastici, dur, aspru, cu umorul la cel mai slab nivel. Altfel, sub pielea groasă și vorbele-i dure, se află o inima mare. Cei trei sunt completați de o frumoasă prezență feminină Gamora, fiica adoptivă a temutului Thanos despre care enciclopedia Marvel ne spune că e unul din fii coloniștilor originali de pe Titan, celebrii Eterni (Eternals). Ea luptă alături de Ronan un dement răzbunător și este interpretată de frumoasa Zoe Saldana cunoscută și pentru rolul lui Neytiri din Avatar, dar și pentru Uhura cea tânără din mai noile Star Trek-uri.

Și în final, dar nu și la sfârșit cum spune un clișeu, Star-Lord aka Peter Quill un individ viclean, uns cu toate alifiile, obraznic, indolent, dezordonat, cam greu de cap, dar și curios, curajos, loial (spre final) și dornic de îmbogățire. Sau asta nu se pune la calități? Cum a ajuns acest om pe nava piraților, pardon a distrugătorilor rămâne un mister ce, sper, va fi dezlegat în următoarele aventuri.

Un film excelent de aventuri Space Opera din universul Marvel cu personaje bine conturate, comice și memorabile. De văzut și revăzut.

Guardians of the Galaxy Posters

Reclame

2 comentarii

  1. […] repede. Îi puteți reîntâlni și pe Michael Rooker, albastrul pirat Yondu Udonta din Guardians of the Galaxy și Kristen Stewart din The Twilight Saga. Regizorul filmului este Doug Liman, cunoscut ca tată […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri-recenzii carti, aparitii editoriale, creatii literare, lifestyle

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: