Doctor Who, sezonul 8, episodul 1, Deep Breath


Doctor Who, sezonul 8, episodul 1, Deep Breath

doctor-who-deep-breath-preview-photo-4În noul sezon Peter Capaldi îl înlocuiește pe mai tânărul Matt Smith în rolul lui Doctor Who. Cine l-a vazut „In the Loop” în mod sigur îl va îndrăgi imediat pe noul Doc, cine nu…. are timp să o facă. Matt Smith are câteva replici în primul episod și nu e imposibil să-l mai vedem. În Doctor Who orice este posibil.

Așadar primul episod se ocupă de transformarea periodică a doctorului din vechiul în noul doctor. Cum cel nou este mai în vârstă, având și fire albe spre disperarea vechiului, cea mai bulversată și nemulțumită de schimbare este bineînțeles Clara, jucată în continuare de Jenna Coleman mai în forma ca oricând.

Episodul debutează în Londra secolului al XIX-lea când, pe Tamisa, apare un dinozaur mare, prea mare, spre amuzamentul londonezilor care-l consideră o făcătură a guvernului. Oameni cu mult bun simț, adaug eu. În acestă atmosferă apocaliptică apar câteva din personajele favorite ale producătorilor Madame Vastra o femelă Silurian (adică o reptiliană) împreună cu partenera sa, Jenny Flint și teribilul Strax un fost comandant Sontaran, acum eșuat pe Pământ. Aceștia asistă la apariția Tardisului din gâtul Dinozaurului din care iese noul doctor, mai în vârstă, după cum am spus, și foarte năucit. A fost cumva ca o păpușă Matryoshka. Din Dinozaur iese Tardisul, din Tardis iese Doctorul, iar din Doctor ies multe cuvinte. Chiar și așa imediat Doctorul observă o legătură între combustiile spontane ce au loc în Londra și un posibil complot extraterestru. Împreună cu Clara și echipa reptilienei rezolvă cazul.

Extratereștrii sunt reprezentați aici de o formă mixtă de viață, mașină-om, aparent prezenți în Londra de foarte foarte mult timp. Ei supraviețuiesc schimbându-și periodic organele umane și reîncărcându-și electric(?) partea electro-mecanică. Prezentarea lor vizuală este schematică așa cum sunt multe în serial, dar compensează prin imaginație.

În final Clara primește un mesaj de îmbărbătare de la vechiul Doctor și vedem o bucată din Rai reprezentat de o grădină luxuriantă și o doamnă foarte politicoasă. Ne vom mai întâlni cu acest decor.

Eu mă bucur mult că Doctorul și-a recăpătat forma mai bătrână, e mai rațional să fie reprezentat de un om aparent mai… înțelept. Matt Smith, deși are fanii săi, nu a reușit să mă convingă. sper ca Peter Capaldi să ne ofere un sezon bun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: