Gotham, sezonul 1, episodul 1, Pilot


A început serialul Gotham, un serial a cărui acțiune are loc în lumea coruptă și distopică a lui Batman. Doar că în acest serial nu-l avem pe Batman ca erou principal ci pe detectivul James Gordon (Jim Gordon) și întreaga pleiadă de personaje ce fac deliciul peliculelor cu liliacul negru, prieteni și neprieteni. Un serial ce promite.

gotham

Primul episod începe cu o eroină din lumea infracționalității Gothamului, când prietenă cu Bruce, când adversară redutabilă, însă mereu felină, mereu în umbră și mereu speriată. Este vorba, după cum ați bănuit deja, de Catwoman, Selina Kyle pe numele ei, interpretată de puțin cunoscuta, dar talentata, Camren Bicondova. Selina va fi martoră la uciderea părinților lui Bruce, bineînțeles fără ca cineva să știe acest lucru. Prezența ei la locul crimei este o noutate absolută în lumea Batman, secvența nu există nici în filme, nici în animații și nici în comicsuri. Ca și în filme acesta este momentul în care intră în scenă talentatul și onestul detectiv Gordon. Despre acesta aflăm rapid că a fost soldat și incoruptibil, dar mai ales aflăm informații despre tatăl lui, fost procuror în solda lui Falcone (John Doman), mort într-un accident de mașină. Gordon este jucat de Ben McKenzie, un actor în plină ascensiune. Acesta a mai jucat, dacă se poate spune așa ceva, într-o animație Batman: Year One unde a fost vocea lui Bruce (vocea lui Gordon a fost Bryan Cranston, binecunoscut din Breaking Bad). Personajul Gordon a fost de două ori căsătorit, în serial încă nu este, dar este logodit cu Barbara Kean viitoare Barbara Gordon, cunoscută în unele benzi desenate și ca Batgirl. Barbara este fosta iubită a detectivei Renee Montoya (Victoria Cartagena) care pare a se folosi de trecutul ei pentru a-l manipula pe Gordon.

În serial sunt introduse și alte personaje clasice: Oswald Pinguinul aici un biet puști speriat, ros de ambiție și dorințe abjecte. Tânărul Robin Lord Taylor face un rol excelent. De fapt toți joacă foarte bine, personajele sunt clare, bine reliefate și rapid identificabile. Alt personaj incipient, dar ușor de recunoscut este Doctor Edward Nygma viitorul Riddler excelent jucat în Batman Forever de Jim Carrey, în serial este interpretat de Cory Michael Smith deja plin de ghicitori. Bineînțeles îl cunoaștem și pe Alfred Pennyworth jucat de Sean Pertwee, un rol care la prima vedere nu i se potrivește, însă poate mă înșel. Coruptul detectiv Harvey Bullock este jucat de Donal Logue. Un personaj mai greu identificabil este Poison Ivy (Clare Foley), aici o micuță speriată și maltratată de tată, țap ispășitor pentru uciderea soților Wayne. Iar șeful șefilor, godfather, Carmine Falcone are o intrare spectaculoasă, din prima încercând să-l corupă pe Gordon. Falcone în benzile desenate este tatăl Selinei Kyle sunt curios dacă în serial se va spune asta. Un alt personaj este Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) o șefă locală ce atentează la supremația lui Falcone. În barul ei avem o scenă cu un comediant, acesta nu este The Joker! După cum se vede mulți actori tineri și multe nume cunoscute.

Mai mult aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri-recenzii carti, aparitii editoriale, creatii literare, lifestyle

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: