Lângă voi, eu (povestire)


Alerga cu pași mari pe un coridor marcat din loc în loc de arcade din cărămidă aparentă. Striga cât putea de tare după George cu frica, ascunsă în tremuratul vocii, că nu-l va găsi. Apoi îl văzu, după un glasvand, aplecat peste tăblia biroului și răsuflă ușurat. Fără să stea pe gânduri trase de mânerele ușilor care alunecară tăcut pe șinele de lemn și se aruncă peste George ca un rugbist peste adversar. Acesta icni mirat și în pupila-i dilatată văzu flăcările exploziei.

*

În mica sală aseptică, delimitată de restul cabinetului medical prin geamuri înalte, doctorii Vali Grigoriu și Olli Virtanen urmăreau tăcuți aparatele MedPod-ului în care trupul lui Daniel Sprenger, adus în stare de hipotermie, stătea într-o soluție gelatinoasă prin care i se administrau medicamentele necesare refacerii țesuturilor distruse de foc. Din păcate starea generală a pacientului era tot mai proastă, iar doctorii se simțeau neputincioși în fața problemelor apărute și intrigați de lipsa de reacție la stimuli. Era ca și cum fostul șef al securității stației de cercetare nu mai dorea să revină la viață. Și nu doar că nu vroia, dar se și opunea. Cum puteau ei să le explice celorlalți membri ai echipei situația, când toți își doreau ca Daniel să-și revină? Când toți doar despre el vorbeau?

Erau ca prinși într-o capcană așa că o parte din multele ore scurse în tentativele de resuscitare, le petreceau tăcând. O mică bătaie în geam îi făcu să tresară. Era Elisabeth, cercetătoare, una dintre puținii apropiați ai profesorului George Kaufmann neafectați de explozia din laborator. Le făcea semne să fie lăsată să intre. Se sfătuiră din priviri și încuviințară. Fata era insistentă și oricum nu mai aveau ce face aici.

─ Salut, ceva vești noi? Cum e, își revine? A dat vreun semn de viață? Înregistrările sunt mai bune? Nici nu intrase bine în cabinet și deja îi bombarda cu întrebări. Doctorul Grigoriu se făcu rapid nevăzut în timp ce Virtanen își regla glasul trăgând de timp.

─ E posibil ca starea lui să se amelioreze în următoarea perioadă, încercă să spună, dar fu brusc întrerupt de energica cercetătoare.

─ Ce? Suntem la meteo? Domnule, vorbește clar!

Doctorul oftă și strânse din buze amarnic. Ar fi vrut să se supere pe obrăznicia tinerei, dar și el simțea aceeași disperare și frustrare. Ce să-i spună, de ce să o repeadă, s-ar fi schimbat ceva dacă întrebările ar fi fost puse mai domol? Nimic. Ăsta era răspunsul la orice întrebare ce avea legătură cu bietul australian Daniel Sprenger.

─ Nimic. E în aceeași comă profundă. Și dădu din mână îndreptându-se spre ieșire.

Ar fi vrut să-i spună că, mai rău, starea se degrada, deși aparent corpul se refăcea sub acțiunea medicamentelor injectate prin bio-masa gelatinoasă. Însă renunță la idee. Fata ar fi dus mai departe diagnosticul și încă nu căzuseră de acord asupra unei formulări oficiale. Grigoriu era mai prudent și el înțelegea prudența. Coma, cu toate dezvoltările actuale ale medicinei, încă producea surprize. Ar putea acum, cât sta cu privirea pierdută în albastrul ochilor Elisabethei, ca Daniel să iasă din comă, eventual, dacă nu ar fost sedat, să se ridice și să se ceară afară. Zâmbi imaginii din gând spre vădita nemulțumire a fetei.

Trecu pe lângă ea și-i făcu semn cu mâna spre aparatele ce supravegheau starea pacientului.

─ Cred că deja știi să le urmărești. Dacă vezi ceva deosebit anunță-mă.

Ar fi vrut să nu sune atât de ironic, dar ușa se închise și fata era deja cu spatele la el. De ce era ea atât de interesată de starea agentului? Ieși din cabinet clătinând din cap. Zilele următoare va trebui luată o decizie. Din păcate șeful securității din Stația de Cercetare a Genotipului Uman 06 era în moarte clinică și nimic nu arăta o îmbunătățire.

*

Toată povestrea poate fi citită pe Ficțiuni.ro numărul 14.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri-recenzii carti, aparitii editoriale, creatii literare, lifestyle

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: