Gotham, S1 episoadele 10 – 13


Episodul 10

Avem o romanță între Bruce și Serene care era cât pe ce să se sfârșească prost. Pentru amândoi. Niște asasini, zbuciumați la minte, sunt pe urma Pisicii. Procurorul Harvey Dent bănuiește că e mâna unui mafiot local pe nume Lovecraft. Doar presupuneri. Bruce e o victimă colaterală. Vedem și o confruntare între Alfred și Fish, teribila mafioată din Gotham. E tare rău Alfred ăsta. În final Gordon e învinuit de moartea lui Lovecraft și trimis să lucreze la azilul Arkham.

Episodul 11

Fără a fi un episod extraordinar, introduce două noi caractere din universul lui Batman. Dr. Leslie Thompkins interpretată de Morena Baccarin (da, da Inara din Serenity) și teribilul The Electrocutioner (Christopher Heyerdahl). E ok oare dacă e tradus: Electrocutorul? Poison Ivy este salvată de Selina Kyle și tot ea îl salvează pe tânărul Bruce. Pinguinul și-o ia în freză. Iar Electrocutorul evadează și începe să bântuie. Pe cine caută?

Episodul 12

Unul din cele mai bune episoade din sezon. Începe excelent pe melodia God’s Gonna Cut You Down de Johnny Cash cu un Jack Gruber aka The Electrocutioner pus pe fapte mari. Sau fapte electrocutante! Frumoasa Morena Baccarin are un rol esențial, aș zice, iar eu nu mă pot opri din oftat. Îmi aduce aminte de Serenity. În paralel putem admira jocul lui Robin Lord Taylor în pielea Pinguinului. Trădări, răsturnări de situație, împușcături, asasinate, nebuni, țicniți, Nygma și electro(exe)cutorul. Aflăm și pe cine caută maestrul electroșocurilor. Un episod de nota zece!

Episodul 13

Intrigile începute în episoadele anterioare își găsesc în acest episod finalitatea. Fish se întoarce pentru a pleca pe cont propriu. Pinguinul devine stăpân peste afacerile lui Fish. Selina se distanțează de Bruce. Ivy ne arată într-o scurtă secvență de ce va fi Poison Ivy. Iar Gordon reușește să mai rezolve o crimă. O problemă străbate episodul de un cap la altul. Și aceasta e familia. Poate chiar iubirea. Torționarul lui Fish spune că are două fete. Coruptul detectiv Delaware își plânge disperat familia. Până și Pinguinul își prezintă mama tuturor. Cu toții avem familie, răi și buni deopotrivă. În episoadele următoare e de urmărit și dilema morală a lui Gordon generată de ciudatul ajutor cerut și primit de la Pinguin. Sper ca Victor Zsasz și nu-l fi terminat pe Butch.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: