Scurt metraje SF #2


Seed (2012)

Un film de atmosferă, fără multă acțiune, dar cu efecte vizuale impresionante și cu o morală. Unele lucruri trebuie să rămână așa cum sunt, necunoscute și neexplorate.

Omenirea este în plină expansiune și o flotă de nave se află pe orbita planetei Gaia pregătite pentru colonizare. La suprafață sunt mai multe facilități, dar fără personal uman. Un membru al echipei de cercetare-întreținere rămâne izolat o perioadă de timp pe planetă fără a putea lua legătura cu baza. Descoperă că nu este singur și că planeta are un efect ciudat asupra oamenilor. La final recomandă abandonarea colonizării.

Seed a fost regizat de tânărul Tyson Wade Johnston.

 

Lunar (2013)

Tot de Tyson Wade Johnston este și Lunar, un alt scurt-metraj SF. În 2057 condamnații la închisoare pe viață sunt transferați într-o colonie lunară. Similar colonizării Australiei și aici condamnații trebuie să muncească pentru transformarea satelitului într-o formă mai prietenoasă, mai locuibilă. Eroul nostru va avea aventura vieții încercând să evadeze.

MERV (2014)

Povestea scurtă și intensă a unui supraviețuitor într-o lume postapocaliptică. Omul rătăcește plictisit și tăcut într-un peisaj deșetic, plin de gunoaie. La orizont se văd rămășițele unor complexuri industriale. Singura preocupare pare a fi creșterea unei plante, a unei flori cum se va dovedi în final. Asta până într-o zi când…

Filmul mi-a adus aminte de A Boy and His Dog.

Producător: Little Dragon Pictures.

Project Almanac (2014)

Un film despre experimentele făcute pe oameni în cel de-al doilea război mondial, experimente grotești, experimente nefirești, experimente care au produs multă suferință și au lăsat multe enigme de rezolvat. Scurt metrajul poate fi completat cu lecturarea povestirilor 1944 de Florin Purluca și Suflet de arțar de Miloș Dumbraci.

Povestea este clasică. O operațiune militară de spionaj și sabotaj departe în spatele liniilor inamicului. Scopul misiunii este infiltrarea până la o vilă foarte bine păzită unde naziștii fac experimente suspecte pe oameni. Scopul este distrugerea laboratorului și extragerea informațiilor. Partea frumoasă este când vedem dotările soldatului pus să execute misiunea. Este echipat cu un costum steampunk ce-i oferă protecție suplimentară, o forță mai mare și îi permite ca pe perioade scurte de timp să devină invizibil. Din păcate, așa cum află și soldatul, costumul în sine este un experiment, iar el cobaiul aliaților.

Filmulețul este prea scurt și intens pentru a putea oferi explicații și statisfacție vizuală. Ar merita preluată idea și făcut un film de lung metraj cu buget pe măsură.

Time trap (2013)

Un fel de scenetă umoristică pe fond science-fiction. La final m-am gândit că titlul potrivit ar fi trebuit să fie „O mână de ajutor” 🙂

Navigând prin spațiu, într-o navetă paralelipipedică de tipul cabinei telefonice a Doctorului Who, un om sau ce o fi el, echipat parțial într-un costum spațial cu casca asemănătoare unei măști de sudor eșuează pe Pământ lângă Sydney cu unele mici probleme tehnice. Pământul este de nerecunoscut oferind un peisaj postapocaliptic. În loc de ocean este deșert, Sydney este distrus și nici o vietate nu apare prin zonă. Totuși la orizont se vede o pădure. Ca să rezolve problemele mecanice cosmonautul cu mască de sudor apelează la un gadget SF: o unealtăbăț – iar în vine în minte Doctor Who cu unealta lui -, care poate deschide portaluri spre trecut. Călătorul spațial folosește tehnologia în mod egoist, nu-i pasă de ceea de face în trecut. Ca și cum ceva o dată făcut nu mai poate fi schimbat. Portalul este bidirecțional, dar în timp ce sudorul nostru intră și iese bine mersi, oamenii obișnuiți, la trecerea prin portal, își consumă instant anii, sau timpul. Interesant concept!

Time trap este un bun exemplu de ceea ce se poate face cu puțini bani și multă imaginație. Un scurt metraj excelent!

Anunțuri

4 comentarii

  1. Frumosă de tot selecţia

    1. Mersi, mă străduiesc 🙂

  2. […] Recomandare Daniel Timariu […]

  3. mmcpflorin · · Răspunde

    Mulțumesc pentru recomandare Daniel!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: