Scurt metraje SF #4 – Steampunk Sci-Fi


Tura asta am colecționat filme de scurt metraj Steampunk. Am văzut câteva zeci, am ales câteva.

Elementul caracteristic steampunkului este mașina cu abur. Asta poate duce la asocieri cu epoca victoriană și cu perioada de cucerire a vestului sălbatic în America. Însă steampuk nu mai înseamnă doar elemente victoriene. În stil mai nou, pot fi calculatoare, nave spațiale, aeronave diverse sau arme futuristice care se evidențiează de cele „normale” prin design și prin energia produsă de abur. În cultura populară elementele steampunk sunt din alamă, au un aer vintage și conțin o mulțime de țevi și roți dințate, musai de alamă! 🙂 Există calculatoare complet redesignate în stil steampunk. Și sunt superbe!

După cum se va vedea mai jos, elementele de steam și punk pot fi foarte divers îmbinate.

Airlords of Airia (2013)

Este un film mai mult fantastic decât sf, cu elemente steampunk. Actorii sunt amatori, ceea ce se vede uneori. Altfel foarte reușit.

În Republica Airia, Karak un mareșal al aerului, descoperă o armă foarte puternică ce-l poate face stăpânul republicii. Pentru a preîntâmpina un astfel de deznodământ mai multe forțe se unesc: contrabandiști și polițiști (oamenii șerifului). Lupta dintre cele două armate se poartă în aer. Zepeline, avioane cu aripi mobile, dragoni, toate dotate cu diverse arme de la tunuri, la țepe și flăcări se încleștează într-o luptă a Lorzilor Aerului. Scenele sunt spectaculoase.

The Mysterious Explorations of Jasper Morello (2005)

Un film de animație nominalizat la Oscar și la BAFTA în 2006 realizat într-o tehnică deosebită a siluetelor de către Anthony Lucas.

Jasper Morello este un pilot strălucit și un explorator pe măsură. Însă când este chemat să piloteze un nou zepelin pleacă cu inima indoită. Orașul este poluat și o boală misterioasă decimează locuitorii săi. Pe navă întâlnește un călător neobișnuit doctorul Claude Belgon și află că expediția caută un leac pentru toate bolile posibile, pentru nemurire și mai mult: un leac care să reînvie oamenii. La început ideea îl sperie, dar după moartea preaiubitei soții Amelia și după o serie de accidente și întâmplări se dedică misiunii, preluând comanda expediției.

O fantezie gotică, un triller animat, o poveste parcă spusă de Edgar Alan Poe.

Aurora (2011)

Un film turnat de amatori cu un buget de 1800 de USD. După ce îi este răpită soția de o bandă de traficanți sclavi, Emerson Marks căpitanul navei zburătoare Aurora pornește, alături de o echipă de temerari, în urmărirea traficanților și recuperarea soției. O fantezie simplă și clasică.

Tea Time (2014)

O comedie cu o inventatoare ce trăiește în plină perioadă victoriană, torturată de regulile stricte ale mătușii și de ideile preconcepute ale epocii. Când află că noul pretendent este un inventator, ba mai mult, îl bănuiește a fi un critic al invențiilor ei, tânăra Elizabeth nu mai știe ce să facă 🙂

Un scurt metraj făcut de o echipă entuziastă cu un buget de 3000 de USD și filmat cu un Canon 5D Mark 3.

 

Dr Grordbort Presents: The Deadliest Game (2011)

O fantezie SF cu elemente steampunk creată de artistul Greg Broadmore. Creaturi ciudate, un robot-valet și ceva umor englezesc.

 

Steampunk Movie

O poveste despre un fiu de ceasornicar și tatăl său. Decorul și uneltele aduc aminte de secvența cu Terry Gilliam din Jupiter Ascending.

 

The Wheel

O altă poveste vizuală care începe cu „a fost o dată ca niciodată” și continuă cu un tânăr bărbat care avea în grijă o roată, o roată ce menținea echilibrul lumii. Dar acest tânăr bărbat avea și o soră, rebelă și foarte curioasă, ce vrea să provoace soarta fără a mai respecta rigidele reguli care țin lumea în echilibru. O parabolă despre muncă, știință și curiozitate. Finalul e superb 🙂

 

A Gentlemen’s Duel

Din serie nu putea lipsi A Gentlemen’s Duel, o reprezentare animată în stil steampunk a vanităților și orgoliilor masculine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: