Seriale SF&F #0


stitchersStitchers

Un serial TV sf-polițist. Greu de spus dacă merită sau nu urmărit, primul episod nu impresionează. Plin de stereotipuri: tineri extrem de inteligenți, dar cu probleme sociale,  o agenție super-mega-extra secretă, un detectiv care o „mirosit el ceva”, tehnologii  secrete și de neimaginat și, bineînțeles, o eroină unică, de neînlocuit, supărăcioasă, egoistă, un pic nemernică, cu o familie distrusă. Ingrediente pe alese!

Povestea: o studentă, excelentă hacheriță, care suferă de „displazie temporală” este racolată de o agenție secretă. Misiunea ei: să pătrundă în mintea unor proaspăt decedați, de unde să extragă informații utile unor anchete detectiviste. Ideea este interesantă și punerea în practică este foarte SF, dacă mă pot exprima așa, însă totul este umbrit de o prea mică atenție acordată detaliilor și explicațiilor. Poate în episoadele următoare.

În rolurile principale: Emma Ishta (Kirsten, cititoare de minți), care are un început de flirt cu Kyle Harris (Cameron – geniul din spatele procedurilor), Allison Scagliotti (Camille – afurisita de colegă de cameră) – Claudia din Warehouse 13, Salli Richardson-Whitfield (Maggie – șefa agenției) – Allison Blake din Eureka, Sola Bamis (Ayo), Ross Kurt Le (Alex), Ritesh Rajan (Linus), Cameron Britton (Tim) – toți membri ai echipei.

mr-robotMr. Robot

Deși nu este SF și nici măcar Fantasy, serialul Mr. Robot crează senzația că se petrece într-o societate distopică, cu toate că acțiunea are loc acum, în zilele noastre. Elliot este un specialist în securitate, îndrăgostit iremediabil de colega Angela, urăște societate, prefecătoria din jur, companiile, politica, societatea consumeristă…. adică, Elliot este un anarhist și un hacker, dar totodată și un sociopat îndrăgostit de oameni.

Dialogurile și mai ales monologurile interioare ale lui Elliot sunt excelente, pline de savoare. Pilotul aduce în sfârșit un suflu nou peste tot ce este legat de industria IT, de prea multe ori prezentată fie prin gadgeturi, fie prin inteligențe artificiale.

„Uneori visez că salvez lumea”, zice Elliot. „Că-i salvez pe toți de mâna invizibilă, care ne marchează printr-o legitimație de angajat. Care ne forțează să lucrăm pentru ea. Care ne controlează în fiecare zi, fără să știm. Dar nu o pot opri. Nu sunt atât de special. Sunt doar un anonim. Sunt doar un singuratic.”.

În rolul principal este Rami Malek, pe care-l rețin din Short Term 12, un film bun, chiar foarte. Alături de el: Portia Doubleday (Angela), Martin Wallström (Tyrell), Carly Chaikin (Darlene), Christian Slater (Mr. Robot). O echipă de tineri actori, bine puși în valoare de regizorul danez Niels Arden Oplev (The Girl with the Dragon Tattoo).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: