Seriale noi, sezoane noi sci-fi #4


agent-carter-768Agent Carter

După ce Steve Rogers (Captain America) dispare într-o misiune la sfârșitul celui de al doilea război mondial, agentul Peggy Carter este „recompensată” cu un post călduț într-o agenție secretă Strategic Scientific Reserve (SSR). Perioada tulbure de după război duce la intensificarea spionajului militar și industrial între marile puteri, în ceea ce se va numi „Războiul Rece”. Carter este prinsă într-un angrenaj periculos, format din prejudecățile epocii, amintirea lui Steve Rogers, dorința de revenire a lui Howard Stark, renașterea Hydrei și puterea tot mai mare a Sovietelor.

Hayley Atwell face un rol excelent în acest serial, dând viață unei eroine, o femeie normală, fără puteri speciale, un produs Marvel, aflată în permanență în mijlocul uraganului. Serialul este plin de invenții uluitoare, mistere, gaguri, personaje parcă rupte din poveștile de groază, dar totul presărat cu umor fin și ironie la adresa atotputerniciei masculine și guvernamentale. Nu lipsită de ironie este și modalitatea aleasă de producători pentru a aduce în prim plan o serie de eroi neconvenționali: o femeie, un agent secret șchiop, un urmărit internațional și un majordom plin de resurse.

Un serial peste medie, de urmărit!

farscapeFarscape

Un serial SF, din subgenul soft SF și space-opera, care a rulat între anii 1999-2003, având 4 sezoane a câte 22 de episoade. Fiind un serial de aventuri, fiecare episod prezintă alte și alte interesante ipostaze ale unei echipe de aventurieri ce străbate spațiul galactic la bordul unei astronave bio-mecanice, pe nume Moya.

La modă începând cu anii 80, amestecul de rase extraterestre umanoide, ca reprezentare a diversității culturale și biologice, este partea centrală a acestui serial. Mai mult decât în alte seriale, poate mai cunoscute, precum Babylon 5 sau Star Treck, în Farscape biodiversitatea nu este doar un element de recuzită ci însăși esența. Pentru a sublinia acest lucru echipa navighează într-o stranie simbioză cu nava-organism viu Maya, o femelă dintr-o rasă arhaică, capabilă să străbată spațiile reci ale cosmosului și să treacă nevătămată prin găuri de vierme. Ca o chintesență a acestei interesante abordări a transportului intergalactic, Moya rămâne gravidă, generând o serie de conflicte și discuții edificatoare pentru complexitatea posibilei vieți extraterestre.

Heroes Reborn

Cine nu-și mai aduce aminte de novatorul serial Hereos ce a avut patru sezoane între anii 2006 – 2010? Miniserialul Heroes Reborn preia intriga serialului, o dezvoltă și o adaptează mentalității moderne, totul pe fondul unor grave derapaje social-corporatiste, având la bază, culmea, aceiași oamenii mutanți.

Killjoys

Un serial de aventuri Space-Opera, din subgenul soft science-fiction. Aflat la al doilea sezon, serialul promite aventuri interesante și captivante.

Lexx

Având o structură asemănătoare cu a serialului Farscape, Lexx urmărește aventurile unui echipaj format din oameni iși extrateresștrii ce străbate universul într-o navă cosmică vie.

 

Articolul se continuă în Gazeta SF #59 – februarie 2016.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: