În ochiul schimbării (povestire SF)


O povestire bine primită în cadrul Clubului Helion, dar mai puțin bine primită de unii dintre cititorii beta. Sper, totuși, ca lui LDB să-i placă acum, după modificări. Povestirii i-a fost reproșat finalul prea scurt, majoritatea colegilor de club cerând unul mai complex sau chiar o lungire a povestirii până la nivel de nuvelă. Trebuie să vă spun că, între timp, am scris un alt final care lungește povestirea destuuuuuul de mult (poate inutil, bleh, vom vedea), însă este ținut la sertar pentru apariția povestirii în volum (ha, ha, ha). 

***

În ochiul schimbării

„Fiecare să-şi examineze gândurile;
el le va găsi în întregime ocupate cu trecutul şi cu viitorul.”

Blaise Pascal, Cugetări

Steven se îndreptă spre marginea platformei și privi cu atenție în jos. Ar fi putut să se aplece mai mult, sau chiar să se așeze, balansându-și picioarele și admirând pustiul de sub el. Dar mai bine nu, se gândi brusc înfiorat, nu era sigur că incendiul curățase totul, chiar dacă nu se mai auzea nici un sunet. Se opri la un metru de marginea ruginită și urmări în tăcere cum, de sub fumul negru și gros, începea să apară pământul pârjolit.

Până la urmă, curiozitatea îl învinse și se apropie de-a bușilea. Trebuia să vadă dacă mai mișcă ceva sau dacă, vai, ce bine ar fi, totul e scrum și țărână. Nu se vedea nimic. Focul curățase pământul de orice ar fi fost pe el. Plante, insecte, animale. Se târî cu grijă înapoi și, când ajunse la o distanță sigură,  sări în picioare fericit. Apoi făcu semnul victoriei spre mica lentilă prin care Emma îi urmărea reacțiile. Nici el nu știa de ce se bucură atât de tare, dar oricum s-ar fi manifestat bucuria, nici un sunet nu-i ieșea pe buze. Prevăzător, pășea cu mare atenție, de parcă orice scârțâit ar fi putut da alarma.

Emma, care-l urmărea încordată, îi văzu explozia de bucurie și țipă cât putu de tare de fericire. Își permitea, ascunsă în măruntaiele platformei de salvare, să facă gălăgie. Acolo, bine protejată de dispozitivele antifonice, trăia ca într-un cocon, ascunsă de urgia de afară.

Intră la adăpostul turnului și trase peste cap combinezonul auriu, rămânând gol, doar cu șosetele în culori aprise pe care le purta mai mult din superstiție, decât din nevoie. Căldura îl învălui imediat, însoțită de torsul surd al angrenajelor din turn. Se aruncă în fotoliul din fața calculatoarelor și privi datele transmise de senzori. Nimic. Nu se înregistra nici o ființă vie. Fum, praf, pământ uscat. Căută orbește cu mâna după căști și le fixă pe cap. Imaginea Emmei de pe monitor prinse glas.

– Chiar trebuie să stai dezbrăcat?

– E mai relaxant. O, da, gândi el, sunt urmărit de o mulțime de turnuri. Și ce dacă? Ridică plictisit din umeri. Tot singur voi fi.

– Senzorii tăi ce arată? trecu ea mai departe.

– Pustiu… moarte.

Pe ecran se derulau noi date. Celelalte turnuri se pregăteau să-i urmeze exemplul. Bănuia că Emma va fi prima. Îi privi ochii mari și albaștri asaltați de cearcăne și sprâncene stufoase și o găsi – pentru a câta oară? – irezistibil de frumoasă. Își admiră cu mândrie săgeata dintre picioare. În doi-trei ani, poate mai repede, spera să o folosească în scopul în care fusese proiectată.

Un fâșâit electronic îi atrase atenția. Emma se decuplă repede și monitorul se umplu de figura mare și crispată a lui Will Boehner, cel ales de toți ca mare șef.  Un fost ofițer, pe vremea când mai exista armată. Acum o umbră grasă, palidă și răgușită a celui ce a fost, dar la fel de rigid ca un par întărit cu fier beton.

Continuarea doar pe Helion Online #59 🙂

 

Despre povestire

Lucian-Dragoș Bogdan: „Extratereştrii au infestat Pământul, ducând la mutaţii care s-au răspândit cu repeziciune. Grupurile supravieţuitoare se luptă cu invadatorii şi încearcă să protejeze puţinele teritorii rămase curate. O povestire densă, dură, în care autorul construieşte cu mare atenţie cadrul, prinzându-l pe cititor într-o plasă în care acesta nu mai poate fi sigur cine sunt „cei buni” şi „cei răi”. Un text foarte bun, care permite dezvoltarea la stadiul unei serii sau a unui roman.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri-recenzii carti, aparitii editoriale, creatii literare, lifestyle

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: