Batman vs Superman: un nou început


batmanBatman v Superman: Dawn of Justice se poate spune că e format din nouă părți, și doar ca titlu. O parte în care se încinge bine conflictul dintre Batman și Superman, și o a doua, derivată din prima, în care se pun bazele unei lungi și stabile prietenii. Prietenie care nu-i va cuprinde doar pe cei doi supereroi. Mai puțin vizibili, chiar uitați pe mare ecran de echipa DC Comics, supereroii din umbră: Wonder Woman, The Flash, Aquaman etc. apar sau sunt pomeniți, pentru a forma Justice League.

Fără să facă parte din același univers ficțional, unul locuind în Metropolis și fiind de origine extraterestră, iar celălalt în Gotham și fiind cât se poate de uman, cei doi supereroi împart aceeași mega uzină de benzi desenate DC Comics. Dar ceea ce-i unește îi și desparte, la fel cum ceea ce-i desparte îi unește iremediabil. Să le luăm pe rând. Ambii sunt bivalenți, fiind și eroi și niște oarecare, chiar dacă Bruce Wayne este un oarecare băiat de bani gata. Mă gândeam, privindu-i, că putem inventa pentru ei doi oximoroni: Superman este o vedetă-modestă, în timp ce Batman este un singuratic-petrecăreț. Acest mod simplist de a-i prezenta în alb și negru reprezintă moștenirea celor doi din benzile desenate, unde subtilitățile de caracter sunt mult diluate de tehnică. Astfel, Clark Kent este un tânăr de la țară, crescut la o fermă, într-o familie iubitoare și protectoare. Ca adult și erou, Superman păstrează acest stil simplu și direct de a fi. Atât în rezolvarea conflictelor, cât și în relațiile amoroase, cu unica și superba jurnalistă de la Daily Planet Lois Lane. Spre deosebire de el, Bruce Wayne provine dintr-o familie foarte bogată, cu o viață socială pronunțată. În urma unui jaf Bruce rămâne orfan, moment, care alături de întâlnirea din grotă cu ciudata colonie de lilieci, va constituii temelia caracterului său: un individ justiar, singuratic, cerebral, de-a dreptul genial. Caracterele lor divergente se observă și în viața de zi cu zi, în modul în care își ascund identitatea. Cark preferă o viață liniștită, ascunsă după un zâmbet timid și o pereche de ochelari, în timp ce Bruce se prezintă lumii ca un tânăr de bani gata, desfrânat și ușuratic, preferând o mască atunci când devine erou. Aceste jocuri de identități, ascunse unele în altele ca într-o cutie chinezească, fac deliciul benzilor desenate, filmelor și serialelor.

Mai mult în Helion Online #60: Batman vs Superman: un nou început.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: