Seriale noi, sezoane noi sci-fi #7


the-flashThe Flash

The Flash este un serial cu supereroi, din universul ficțional creat de DC Comics, care a debutat în 2014 și încă se menține bine, fiind bine cotat de fani. Serialul îl are în prim plan pe Barry Allen, un puști ce lucra ca cercetător la un laborator al poliției, până când în urma unui accident la un accelerator de particole este lovit de un fulger, care-l aruncă într-o comă profundă timp de nouă luni. Când iese din comă constată că a căpătat niște puteri incredibile: poate fugii mai repede decât oricine, se poate mișca mai repede și, în general, poate face totul mult mai rapid decât oricine. Practic destinul lui se schimbă pentru totdeauna și alături de o mână de prietenii din laboratoarele S.T.A.R., conduși de Dr. Harrison Wells, Barry Allen devine The Flash, cel mai rapid om din lume.

Barry Allen a asistat în copilărie la moartea violentă a mamei sale, înconjurată de misterioase lumini galbene și roșii. Poliția îl va găsi vinovat pe tatăl său, dar el și polițistul Joe West, viitorul său tată adoptiv, vor căuta să-i demonstreze nevinovăția, nefiind nici ei în stare să explice ce s-a întâmplat de fapt. Primul sezon prezintă istoria lui Flash, propritățile și eforturile lui de autodepășire și de aflare a limitelor. De asemenea el începe (el împreună cu echipa lui) să se confrunte cu alți supereroi apăruți din același accident. Cum majoritatea își folosesc puterile în a face rău, Flash ia decizia de a opri fărădelegile devenind un supererou. Al doilea sezon se concentrează tot pe lupta lui cu alți oameni modificați, dar apar tot mai des și personaje extraterestre sau de pe alte Pământuri.

Intriga, personajele și jocul actorilor face din acest serial unul de bună calitate. The Flash, care apare prima dată în serialul Arrow, are parte de un scenariu mai bun decât cel din Arrow, ceea ce îl și face mai popular prin fanii DC Comics. Chiar dacă, așa cum se întâmplă în cele mai multe seriale, există și o parte de telenovelă sau de CGI-uri în exces, totuși ele sunt mai rare decât în alte seriale și sunt bine integrate în acțiunea mai largă a serialelor. Grant Gustin face un rol bun și interpretarea sa este susținută de ceilalți actori. Un serial care te prinde și care oferă o viziune interesantă asupra unor oameni obișnuiți care capătă brusc puteri neobișnuite. Un seriale cu supereroi în care accentul cade pe familie, pe responsabilitățși și pe prietenie.

american-horror-storyAmerican Horror Story

Unul din cele mai terifiante și longevive seriale Horror. American Horror Story este un serial atipic creat și produs de Ryan Murphy și Brad Falchuk, începând cu 2011. Fiecare sezon are un subtitlu, alt set de caractere și un alt univers ficțional.

Primul sezon se numește Murder House și urmărește viața familiei Harmon, formată din tatăl Ben (care a avut o aventură extraconjugală), soția Vivien și fiica Violet (a avut un avort spontan) de curând mutată din Boston în Los Angeles, într-o casă veche, de curând restaurată. Aici se întâlnesc cu foștii proprietari, formați din Constance Langdon și copii ei. Casa, bineînțeles, este bântuită și în curând vor fi prinși într-o sumedenie de întâmplări contemporane sau din trecut care mai de care mai oribile și terifiante.

Al doilea sezon se numește Asylum și are 13 episoade. Acțiunea se petrece într-o instituție de bolnavi mintali din Briarcliff, în anul 1964. Personajele sunt toate un pic nebune, inclusiv personalul medical (sadici, nimfomane, ucigași s.a.). În curând clădirea începe să fie bântuită și apar fenomene paranormale, inclusiv de posedare.

Coven este al treilea sezon și acțiunea se petrece tot într-o casă, din New Orleans. Dacă în primul sezon avem parte în principal de fantome și alte forme imateriale care bântuie părin casele vechi, iar în al doilea de demnța umană combinată cu cea supranaturală, în acest al treilea sezon asistăm la o adevărată trecere în revistă a cazurilor celebre de vrăjitorie din America. Pentru că locuitoarele casei sunt urmașele celebrelor vrăjitoare din Salem. Deși serialul are acțiunea principală în zilele noastre, există foarte multe fleshbackuri în perioada de scavie, creindu-se o punte directă cu vrăjitoarele voodoo. Unul din cele mai bune sezoane.

Al patrulea sezon poartă numele de Freak Show – spectacolul ciudaților sau circul ciudaților. Seria este nu este doar despre ciudați, despre marginalizații societății daorită unor diformități fizice ci și o satiră dură la adresa societății. Deși locuitorii orășelului Jupiter îi disprețuiesc, ei vin la „ciudați” pentreu a se distra sau pentru a beneficia de stranii servicii. De asemenea am găsit că filmul satirizează și moda televiziunii, care crează divertisment fals, dar bine primit de masele largi în comparație cu showul autentic al artiștilor. Într-o oarecare măsură sezonul aduce cu un episod in Black Mirror, mai diluat și dus la extrem.

Hotel este numele actualului sezon în care vedeta Lady Gaga este protagonista principală. Aristocrată, nemuritoare și vampiră, The Countess patronează un hotel al ororilor de neînchipuit. Rând pe rând, tinere și tineri, familii, copii, polițiști sau asasini, drogați sau naivi sunt prinși în malaxorul nebuniei și uciși în cele mai oribile moduri. Sezonul a primit numeroase nominalizări și premii, fiind văzut ca unul din cele mai bune. Evident, prezența vedetei Lady Gaga este un atu în plus.

Citește și despre serialele: Ascension, The Strain și 11.22.63 în Gazeta SF.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: