Lansarea de la BCUT


img_0317Pe 12 octombrie, la Biblioteca Centrală Universitară din Timișoara, am lansat volumul de povestiri polițiste „Fete în roșu și alte povestiri polițiste”, pe scurt: fete în roșu. Numele volumului fiind dat de una din povestiri.

Și acum, că tot am ocazia și pentru că a fost una din principalele întrebări, trebuie să povestesc de ce acțiunea are loc în București. În decembrie 2015, Lucian Dragoș Bogdan, deja un veteran al romanelor polițiste, m-a sunat să mă întrebe (provoace) dacă nu vreau să ies din „zona de confort” și să scriu o povestire polițistă. Și nu una oarecare, ci una mai noir cu acțiunea în București. Cererea, neobișnuită, venea, pe ocolite, de la editorul și scriitorul de romane mystery & thriller Bogdan Hrib. Nu am stat prea mult pe gânduri și în câteva zile am terminat prima povestire. Apoi la Final Frontier 2016 l-am abordat pe Bogdan Hrib și am discutat pe marginea povestirilor (între timp mai scrisesem două). Scurt și la obiect, Bogdan mi-a făcut câteva recomandări și mi-a spus să strâng de un volum pentru a fi lansat la Festivalul Mystery & Thriller de la Târgul Mureș. Vorba poetului: pe lung, pe larg, aceasta este.

Prin urmare, lansarea de la Timișoara urmează celei de la Târgul Mureș, dar emoțiile au fost mult sporite de neobișnuita sumă de elemente întunecate: ploua de rupea; sala nu a mai fost gratuită ci contra unei sume de bani, deloc mică; unul din vorbitori s-a îmbolnăvit și nu a mai putut veni; eram singur fără suportul colegilor de editură. Așadar totul era așternut pentru o povestire cu elemente noir, în care eroul, scriitorul în cazul nostru, trebuia musai să-și păstreze ironia și umorul intact sub agresiunea celor din jur. Dar nu a fost așa, brusc sala s-a umplut. La început a venit dl. Lucian Ionică și salvator dl. Lucian Vasile Szabo, apoi colegii de la Helion, rude taman din Oradea, altele din Oravița, special venite să vadă minunea, și mulți prieteni cărora le mulțumesc. Și acum, partea mercantilă a problemei: s-a cumpărat într-o veselie, ca să dau un exemplu, un văr a cumpărat cinci „fete în roșu”, pentru clienți. Mulțumesc Cătălin!

Una peste alta, a fost o seară reușită, cu multe autografe și multă lume. Mulțumesc invitaților, editorului, colegilor, domnilor profesori și lui Alex Maniu pentru recitalul de pian!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: