Noutăți pentru toamna lui 2016: noiembrie


O serie de filme și seriale scienc-fiction, fantasy și horror își anunță lansarea pentru luna noiembrie 2016. Dintre aceaste am selectat câteva mai interesante.

arrivalArrival (2016 – film, Drama, Mystery, Sci-Fi)

Așteptat cu nerăbdare, noul film a lui Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario, enemy, anunțatul regizor pentru Blade Runner 2049) numit Arrival, se anunță de pe acum a fi un blockbusters. La prima vedere pare un Independence Day mai soft, dar pe aceeași rețetă: invazia Pământului de o civilizație extraterestră, inițiată prin aterizarea unei sau unor nave de mari dimensiuni. Guvernul Statelor Unite ale Americii apelează la un savant, un expert lingvist Dr. Louise Banks (Amy Adams – Lois Lane din Man of Steel și Batman v Superman). Ea va fi cea care va trebui să intermedieze între cele două specii sperând să poată evita un conflict posibil apocaliptic.

Alături de Amy Adams îl vom reîntâlni pe Jeremy Renner (The Avengers, The Hurt Locker sau The Bourne Legacy), Michael Stuhlbarg (A Serious Man, Steve Jobs), extraordinarul Forest Whitaker (oscar pentru cel mai bun rol în The Last King of Scotland).  Filmul se bazează pe povestirea scriitorului american Ted Chiang, numită Story of Your Life (Premiul Nebula, Premiul Theodore Sturgeon și Premiul Seiun). Volumul de povestiri „Împărțirea la zero” a apărut în limba română la editura Nemira în 2011, în traducerea lui Ileana Bușac).

doctor-strangeDoctor Strange (2016 – film, Action, Adventure, Fantasy)

Un film marca Marvel ce va rula în cinamurile din România pe 4 noiembrie. Sinopsisul: „Doctor Strange urmărește povestea telentatului neurochirurg Doctor Stephen Strange, care, după un tragic accident auto, trebuie să-și lase deoparte ego-ul și să învețe secretele unei lumi ascunse de misticism și dimensiuni alternative. Cu sediul în New York City Greenwich Village, Doctor Strange trebuie să acționeze ca intermediar între lumea reală și ceea ce se află dincolo de aceasta, utilizând o gamă largă de abilități metafizice și artefacte pentru a proteja Universul Marvel”.

În rolul doctorului Strage este Benedict Cumberbatch, un actor britanic ce a explodat o dată cu miniserialul Sherlock unde interpretează la un nivel ridicat rolul inegalabilului Sherlock Holmes, alături de un alt actor îndrăgit Martin Freeman. Pe cei doi îi regăsim în Hobbitul: Dezolarea lui Smaug unde Freeman este Hobitul, iar Cumberbatch vocea teribilului dragon. Apoi ne reîntâlnim cu el în Star Trek Into Darkness în rolul distrugătorului Khan, iar mai de curând în The Imitation Game interpretând personajul lui Alan Turing, rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar. Un actor foarte bun, care reușește să ridice mult nivelul filmelor în care joacă sau în care-și împrumută vocea.

 

Vezi tot materialul publicat în Gazeta SF, numărul 68, noiembrie 2016.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: