Noutăți pentru iarna lui 2016: decembrie


Luna decembrie aduce mai puține filme SF și mai multe horroruri. Poate astfel se mai compensează din deprimarea adusă de frig, cheltuieli nejustificate și mâncarea prea abundentă. Desigur nu vom uita niciodată că e luna cadourilor și a nașterii lui Isus. Deși, în ultima perioadă, e mai degrabă luna cheltuielilor și atât. Să începem:

Science-Fiction

rogue-one-2016Rogue One: A Star Wars Story

Noul film din universul Star Wars este așteptat cu sufletul la gură de fani. De unii cu scepticism, de alții cu entuziasm, și de toți cu o strângere de inimă. Va fi această încercare de a merge pe alte fire narative decât cele deschise de Luke și echipa lui un succes? Sau se va dovedi că studioruile Lucasfilm au pariat pe cărți greșite? Rogue One este un film de sine stătător, primul dintr-o suită viitoare, care se desfășoară în universul Star Wars, cumva paralel cu acțiunea vedetelor primelor filme. O echipă formată din oameni obișnuiți (deci nu Jedi), își propune nici mai mult, nici mai puțin decât să fure planurile Stelei Morții (Death Star) pentru a ajuta rezistența în tentativa de distrugere a acestei arme supreme. Vor reuși acești oameni în lupta cu mult mai pregătiții soldați ai Imeriului, și dacă, cu ce costuri? Ne vor aștepta aventuri noi, tehnologii sofisticate și mici bonusuri pentru fanii seriei.

Lista cu actori promite un spectacol de zile mari: Felicity Jones (nominalizată la oscar pentru rolul din The Theory of Everything), Mads Mikkelsen (un actor binecunoscut din Hannibal, Casino Royale sau Jagten), Alan Tudyk (vocea lui Sonny din I, Robot, dar, probabil, mult mai cunoscut pentru rolul din Serenity), Forest Whitaker (Oscar pentru rolul principal din The Last King of Scotland), Diego Luna (Elysium), James Earl Jones, Ben Mendelsohn și mulți alții. O distribuție excelentă.

Fantasy

assassins-creed-2016Assassin’s Creed

Mult așteptat, cu sacul, ca să parafrazez o vorbă, Assassin’s Creed își va face apariția pe marile ecrane pe la sfârșitul lunii decembrie. Povestea, pe scurt, este următoare: Callum Lynch (Michael Fassbender) este un prizonier căruia i se dorește trecutul (Callum Lynch: What do you want from me? Sophia Rikkin: Your past.). Cu ajutorul unei unei tehnologii revoluționare (Animus), care deblochează memoria genetică, accesarea trecutului devine posibilă și astfel ajunge să experimenteze aventurile strămoșului său Aguilar. Acțiunea se petrece în secolul al XV-lea, în Spania, unde devine membru unei societăți secrete numită Asasinii cu rolul de a-i salva pe Templieri (Callum Lynch: We work in the dark to serve the light. We are assassins.). Citatele sunt din trailere, posibil inexacte.

Alături de Michael Fassbender (X-Men: Days of Future Past, 12 Years a Slave, Prometeus, nominalizat de două ori la Oscar) îi întâlnim pe Marion Cotillard (Inception, The Dark Knight Rises, Oscar pentru rolul principal din Deux jours, une nuit), Essie Davis (Maggie din The Matrix), Jeremy Irons (Oscar pentru rolul din Reversal of Fortune). Regizorul producției este Justin Kurzel (Snowtown, Macbeth)

Horror

incarnateIncarnate

Un film despre demoni, posedări și exorcizări. Regizorul Brad Peyton și-a făcut un nume mai degrabă cu filmele pentru copii și adolescenți, dar o dată cu San Andreas (va urma și un San Andreas 2), a pășit în lumea filmelor de gen, reșind să atragă atenția. Povestea din Incarnate, după un text de Ronnie Christensen, se poate rezuma astfel: Cameron (David Mazouz – Bruce Wayne din serialul Gotham), un băiat de unsprezece ani, dintr-o familie monoparentală, devine posedat de un demon. Mama (Carice van Houten – Melisandre din Game of Thrones) reușește să alerteze un reprezentant al Vaticanului (Catalina Sandino Moreno) care va apela la o echipă de oameni de știință pentru exorcizare. Asta mă face tare curios să văd filmul. În fine, Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart – Harvey Dent din The Dark Knight), un tip inteligent, dar și cu probleme personale (țituit într-un scaun cu rotile, soția moartă în urma unei posesii demonice), reușește să intre în mintea puștiului și să înceapă lupta cu demonul.

Îmi plac actorii din film, tânărul David Mazouz face un rol excelent în serialul Gotham, iar despre Aaron Eckhart ce să mai zic, Harvey Dent-ul lui a fost excelent. Filmul va rula și la noi din 9 decembrie sub numele de Demonul. Se anunță un film bun.

 

Citește tot articolul în Gazeta SF.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: