Bilanț 2016


S-a dus și 2016. Nici nu știu dacă să mă bucur sau să mă întristez. A fost un an zbuciumat, cu bune, însă și cu foarte multe rele, eufemistic vorbind, altfel ar trebui să înjur prelung și suculent.

Pe plan literar am avut un an bogat și frumos. La doi ani de la debutul meu online am ieșit pe piață cu două volume de povestiri. Primul: „Amețeli postlumice” cu povestiri științifico-fantastice și fantastice, la editura Eurostampa, în colecția Insolit, sub patronajul clubului de literatură SF: Helion. Al doilea: „Fete în roșu și alte povestiri polițiste” cu povestiri polițiste avându-l ca personaj principal pe inspectorul Ovidiu Danelescu. Mulțumesc editurii Tritonic și mai ales lui Bogdan Hrib pentru sprijin și încredere.

Am scris o sumedenie de povestiri SF, fantasy, mystery&thriller, horror și mainstream, dar, mai ales, am început foarte multe. Efortul mi-a fost răsplătit cu o apariție în Gazeta SF, una în Revista de suspans, mai multe în revista Helion online și tipărită, și, cireașa de pe tort, o povestire în revista iocan. Mulțumesc iocan, mulțumesc Marius Chivu!

La îndemnul editorului meu Bogdan Hrib și a celui care-mi este prieten și tutore literar Lucian Dragoș Bogdan, am început să scriu un roman, pe care l-am și terminat acum câteva zile. Desigur, prima mână. Până la publicare mai e drum lung și un Michael Haulică de convins. Romanul e unul fantasy din subgenul urban-fantasy corcit cu un mystery&thriller. Sau pe românește spus: „În care e vorba de un detectiv din Lumea Tenebrelor”. Acțiunea se petrece în Timișoara.

Activitățile din cadrul Clubului Helion au mers mai departe. Sunt vicepreședinte și e greu să spun ce fac în acest rol. Scriptul lipsește și nu-mi rămâne decât să-mi scriu eu unul pe măsura mea. Pe final de an s-a decis ca împreună cu Darius Hupov și Lucian Vasile Szabo, pe post de coordonator, să refacem revista Helion Online. Termenul e scurt și eu încă sunt dator lui Lucian Dragoș Bogdan cu un wikimedia și lui Alex Lamba cu un design nou la Gazeta SF. Cumva le-oi face pe toate.

În 2017 tare mi-ar plăcea să reeditez Amețeli postlumice, cu un alt nume și cu o oarecare schimbare de povestiri, să termin romanul polițist început (avându-l ca personaj principal pe inspectorul Danelescu) și să finalizez un roman SF.

Cum am spus: un an bun. Nu pot decât să sper că 2017 va fi la fel de bun.

Pe plan profesional am avut un an mediocru. Am pierdut un client drag mie și nu am pus nimic în loc. Am fost pălit de anaf. Va trebui să mă mobilizez mult mai bine anul care vine.

Pe plan familial a fost un an greu. A murit tatăl meu de cancer galopant, la nici trei luni după depistare. Ce poate fi mai tragic decât să vezi un om puternic, care acum fluieră vesel, bătând munții Vâlcii, dealurile Buneștiului, și care, peste doar câteva zile, zace în pat cu viața scurgându-i-se nemilos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

WP Test

Un simplu sit WordPress

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

Vestic.ro

Stiri din Arad

Seria "Nemuritor" de O.G. Arion

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense

%d blogeri au apreciat asta: