SERIALE NOI, SEZOANE NOI SCI-FI #11


Multe seriale, începute în 2016, urmează ca la începutul lui 2017 să continue cu sezonul 2. Câteva mi-au atras atenția. Articol publicat în Gazeta SF #70.

the-expanseThe Expanse

Unul din cele mai bune seriale SF, Space Opera din ultimii ani. Bazat pe o serie de romane ale scriitorului american James S. A. Corey, The Expanse prezintă aventurile unui echipaj etorogen, format din foști mineri de gheață, un detectiv, un pământean, cărora li se mai adaugă pe parcurs și alții, centuriști și pământeni. Atrași în vâltoarea jocurilor politice și militare dintre forțele ce domină Sistemul Solar: Pământul și Marte, echipajul ajunge să fie o piesă importantă dintr-o conspirație greu de înțeles.

Acțiunea are loc într-un viitor îndepărtat, peste 2000 de ani, când întreg Sistemul Solar a fost colonizat de oameni. Principala colonie, planeta Marte, și-a declarat independența și s-a constituit într-o putere militară oponentă a Pământului. Între cele două blocuri militare se află coloniștii asteroizilor din centura de asteroizi, numită pe scurt Centura, iar coloniștii: centurieni. Deși nu au baza materială, politică sau militară a celor două forțe, între care sunt prinși, centurienii luptă pentru afirmarea identității și pentru independență.

După un prim sezon, care a adunat aclamațiile fanilor SF, sezonul 2 se anunță a fi la fel de spectaculos. Programat să apară în ianuarie, sezonul a fost mutat spre începutul lui februarie, unele surse indicând data de 8 februarie pentru primul episod din sezon (imdb.com), altele 1 februarie.

 

stranger-thingsStranger Things

Atenție conține spoilere! Stranger Thinks este un serial realizat de Netflix și regizat / scris de frații Duffer (Matt și Ross Duffer, cunoscuți și pentru serialul Wayward Pines – cel puțin o parte din el). Patru băieți tocilari Mike Wheeler (Finn Wolfhard), Dustin Henderson (Gaten Matarazzo), Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin) și Will Byers (Noah Schnapp), activi în tot felul de proiecte științifice școlare, mari fani ai universului lui J.R.R. Tolkien, prinși în lumea reală între bătăușii școlii și părinți rigizi sau excentrici, se împrietenesc cu o fată ciudată, cu puteri supranaturale. Prietenia lor cu Eleven (Millie Bobby Brown – poate fi urmărită și în serialul Intruders de pe BBC) este precedată de strania dispariție a lui Will, eveniment ce declanșează „lucrurile stranii”. Mama lui Will, excelent interpretată de Winona Ryder (dublu nominalizată la Oscar), începe să-l audă din pereții casei, cumva eteric, dintr-o lume paralelă ce capătă tot mai mult consistență. Fratele mai mare a lui Will, Jonathan (Charlie Heaton), sceptic la început, intră și el în lumea mamei și, împreună cu cei trei prieteni ai băiatului pierdut, polițistul satului și noua prietenă a lui Jonathan, ajutați și de Eleven, fata stranie cu puteri supranaturale, pornesc într-o călătorie fascinantă în care se îmbină elementele fantastice, cu cele politice și militare. Găsirea prietenului Will, împotriva unor structuri militare și a unor piedici puse de oamenii normali din localitate, devine nu doar un scop ci o misiune de salvare a umanității. Mai cu seamă când se dovedește că fata este un produs al unor experimente secrete militare.

Articolul se continuă în Gazeta SF numărul 70.

Reclame

Un comentariu

  1. Văzut, văzut, văzut…. abia așteptăm episoade noi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dacă încep să-l lălăie și pe expanse mă șucăr rău de tot!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

crimepieces

Sarah Ward, crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literaturapetocuri.ro

Literatura pe tocuri-recenzii carti

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

schimbcartisf.wordpress.com/

BLOG DE SCHIMBAT CĂRȚI SFFH

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

Miloș Dumbraci

povești aspre, verzi, neîmblânzite, prinse-n vise reci, sălbăticite

New East Platform

high-quality analysis of Eastern Europe

C.H.E.R.I.E. - magazindevorbe

pravalia noastra virtuala - Narcisa & Cherie Stoica

%d blogeri au apreciat asta: