Cronicarii Automați: Banda Șoptitorilor


Banda Șoptitorilor a atacat azi noapte CargoBotul de Jupiter. Firma l-a trimis pe AlexBot, versiunea 2.3, să-i găsească pe făptași. Ascunși în Centură, camuflați printre asteroizi, Șoptitorii s-au pregătit de confruntare. Și-au scos armele, și-au pus scuturile, și-au tras coifurile. Când AlexBot a oprit la cinci sute de kilometri au aruncat cu asteroizi de gheață. Când AlexBot a ajuns la o sută de kilometri, au stârnit jerbe de scântei, prin frecarea unor asteroizi metaliferi. Când AlexBot a fost la douăzeci de kilometri, au aruncat cu praf de mică. Când AlexBot a început să-i ucidă, au șoptit rugăciuni și au cântat.

AlexBot făcea parte din Banda Infanteriștilor Spațiali. Trecuse, nu de mult, de botezul focului, iar acum zbura singur către prima misiune. Purta cu el zeci de rachete, muniție de mai multe calibre, drone de recunoaștere, lasere și aruncătoare de flăcări, arme letale, de care era foarte mândru. Se grăbea, ușor precipitat, spre Centura de Asteroizi. Visa să ajungă Căpitan și să-și updateze softul cu cele mai noi programe de divertisment. Spera să-și upgradeze și scuturile, să le vopsească în negru cu vinișoare aurii.

Șoptitorii erau mineri de când se știau. Se nășteau pe asteroizi, iubeau pe asteroizi și mureau tot acolo. Extrăgeau apă, diamante și căutau noi forme de viață. Dar de cele mai multe ori îi puteai găsi plutind în ciorchine, de zece sau douăzeci, capsule individuale, dansând domol prin spațiu. Cântau și se rugau. Vorbele lor ajungeau ca niște șoapte pe Pământ. Uneori atacau CargoBoturi, goleau cala de produse și o umpleau cu diamante. Sau cu apă.

Boții nu au nevoie de apă. Boții nu au nevoie de diamante, le spuneam eu. Boții sunt siliciu și carbon. Boții sunt minerale și scântei.

Ana pregătea cina. Avea să gătească o ciulama de ciuperci cu verdeață din belșug. De pe asteroidul învecinat ajungea până la ea o melodie la modă. Se legăna pe ritmul ei, încercând să-și aducă aminte de primul dans. A zâmbit când în minte i-au apărut imaginile cu Victor legănându-se ca un urs neîndemânatic. Atunci a ridicat ochii și l-a văzut pe AlexBot. Strălucea, așa cum razele soarelui se reflectau în armura lui de boboc.

Se oprise și stătea calculând traiectoria optimă de atac. Își propusese să consume cât mai puține rachete. Sistemele de calcul rulau la maxim și AlexBot asculta încântat muzica ventilatoarelor de răcire. Azotul trecea prin țevi. Nitrogenul pulsa încins. Cromul lucea. Cândva va fi negru cu vinișoare aurii, gândi AlexBot și trase prima salvă.

Ana luă oala de pe foc și opri cuptorul. Închise ochii și ascultă șoaptele celor din jur. Cântau o melodie nouă, despre spațiu, despre libertate, despre durerea de a fi om, despre tristețea de a fi ultimii oameni. Ana surâse, amintindu-și cum Victor bombănea că el nu are talent, când, de fapt, el cânta ca un înger, când, de fapt, el îi șoptea cele mai frumoase cuvinte din Centură.

Din toată Banda Șoptitorilor am mai rămas doar eu, MihaiBot 42, Cronicarul Automat.


Postfață

Cronicarii Automați fac parte din Banda Cronicarilor Automați și sunt Boți. Ei consemnează evenimentele dintr-un viitor foarte îndepărtat în care omenirea a fost înlocuită de Boți. Oamenii mai există doar ca să fie striviți de mașinăriile create cândva chiar de ei. Acum boții se autoreplică, se îmbunătățesc permanent, iar în expansiunea lor, sau în efortul lor de a respecta reguli a căror rost nu-l mai înțeleg, intră în coloziune cu rămășițele omenirii și chiar cu unii dintre BoțiiStrămoșești.

Fiind pagini de jurnal, scrise de boți, textele sunt scurte, neutre și, uneori, criptice pentru cititorii umani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: