Transgalactica de Philip Reeve


Philip Reeve este un scriitor britanic de literatură pentru copii și tineret sau, într-o exprimare mai modernă, de literatură YA (young adult). Imediat după terminarea studiilor a lucrat ca ilustrator de cărți pentru copii. Trecerea spre literatură a avut loc în 2001, când a scris romanul Mortal Engines (roman premiat cu Nestlé Smarties Book Prize la categoria 9 – 11 ani), devenit ulterior seria Mortal Engines, formată, deocamdată, din patru romane și o nuvelă. În Statele Unite seria este vândută sub numele de Hungry City Chronicles. Romanul Railhead (2015), tradus la noi cu titlul Transgalactica de Laura Ciobanu și apărut la editura Booklet 2016, este cel mai nou roman a lui Philip Reeve și se adresează publicului YA.

„O incursiune palpitantă într-un univers populat de androizi, de insecte mutante și de trenuri interstelare înzestrate cu gânduri și sentimente.“ (The Guardian)

Personajul principal este Zen Starling un băiat abia intrat în adolescență, plin de energie și temperamental, pentru care autorul Philip Reeve construiește un univers special. Zen trăiește alături de mama și sora sa în Era Modernă sau Era Imperială (a Imperiului Rețelei). Istoric, aceasta urmează Primei Expansiuni, o perioadă ce se întinde pe câteva mii de ani, în care exploratorii și coloniștii de pe Pământ au cucerit universul folosind Trenurile din Rețea. Aceste Trenuri sunt ființe inteligente, formate din locomotivă și vagoane și au capacitatea de a străbate foarte rapid distanțele dintre gări, uneori aflate pe planete sau sateliți (se spune că merg atât de rapid, că uneori apar în gara de destinație cu câteva secunde înainte de a pleca). Trenurile folosesc porțile-k, portaluri despre care se crede că au fost create de Gardieni, cele 12 entități supreme din univers. Dacă vi se pare până aici interesant, atunci e bine să știți că abia am descris o mică parte din exoticul univers închipuit de Philip Reeve.

Întreaga recenzie poate fi citită pe site-ul BookReport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

%d blogeri au apreciat: