Am fost la RomCon 2017, Râmnicu Vâlcea


M-am născut în Râmnicu Vâlcea, acum peste patruzeci de ani, într-o primăvară călduță. Am locuit acolo câțiva ani, într-o căsuță din spatele Poliției Municipale. Apoi ne-am mutat în Banat. Așadar, simt Vâlcea ca făcând parte din mine, ca fiind o parte din mine, și de fiecare dată când revin, parcă mă întorc acasă. Deși, Acasă este și va rămâne mereu Timișoara.

M-am bucurat că RomCon 2017 se va ține în Râmnicu Vâlcea și am încercat să dau o mână de ajutor, așa cum m-am priceput și am avut timp. În final a ieșit bine, mai bine decât m-am așteptat, mai slabă decât ar fi fost de dorit.

Printre lucrurile bune amintesc: organizarea peste medie, oricum peste RomCon-ul de la București și pe același palier cu cel de la Suceava (oare orașele mici sunt mai potrivite unor astfel de consfătuiri?); locul excelent, vorbesc aici de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, care a fost o gazdă minunată; apropierea de restaurantul unde s-a mâncat, de barul unde s-a băut și discutat și, în general, de tot ce înseamnă centrul Râmnicului. Dar, în principal, trebuie lăudați oamenii, gazdele bibliotecii și Alexandra, de la restaurantul Ok, fosta Casă Vâlceană. Mulțumim!

Știu că ar trebui să povestesc ceva despre conferințe, despre ideile vehiculate, știința aplicată și alte fandoseli mirobolante. Nu am s-o fac din simplu motiv că nu am participat la toate. Am fost la câteva și mi-a plăcut să-i ascult pe conferențiari, fie ei Silviu Genescu, Marian Truță, Andrada Cooș, Darius Hupov, Mircea Opriță, Millo Simulov, Eugen Cadaru, Luviu Surugiu, Bebe Ionescu, Lucian-Vasile Szabo și alții, iubitori de SF, fani ai genului, scriitori, artiști sau pur și simplu pasionați.

Au fost și unele părți mai puțin reușite. Puține edituri mai au pasiunea necesară de a prezenta cărți noi sau vechi publicului dintr-un orășel. Majoritatea sunt mercantile, pragmatice, preferând orașele mici și neglijând târgușoarele. Îi înțeleg, pasiunea poate fi sau poate să nu fie, vorbele uneori doar acoperă deși împăratul e gol. Același lucru și despre atitudinea unor colegi de fandom, autori, doar un pic fani.  În fine, părțile nereușite sunt minuscule în comparație cu evenimentul sine, cu extraordinarii oameni din jurul lui.

Câteva poze, grupate într-un fel de album.

2 comentarii

  1. Yap!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. […] o săptămână în urmă am fost la RomCon 2017 Râmnicul Vâlcea și am avut câteva cuvinte bune despre convenție, a treia la care am participat. Week-endul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: