Am planuri pe 2018?


Da, fie că vreau, fie că nu vreau, am ceva în plan pentru 2018. Editura Tritonic tocmai ce a publicat pe blog noutățile pe 2018, în care sunt prezent și eu, astfel:

Povestiri

 • prin februarie, cu lansare la Final Frontier 2018, se va reedita volumul de debut Amețeli postlumice. Volumul a apărut în 2016 la editura Eurostampa, ca parte a proiectului Insolit, finanțat și sprijinit de Clubul Helion din Timișoara. Povestirile sunt inegale ca valoare, iar ca gen sunt SF și fantastice, cu câteva excepții în care combin cele două genuri în Science-Fantasy. Volumul a câștigat secțiunea „Cel mai bun volum de povestiri SF” la RomCon 2017 Râmnicul Vâlcea. Cititorii s-ar arătat încântați de majoritatea povestirilor, mie cea mai dragă îmi este Amețeli postlumice, un Science-Fantasy scris în cheie umoristică. Îmi place atât de mult încât plănuiesc un roman.
 • tot cu lansare la FF 2018 pregătesc o povestire pur Science-Fiction, într-un volum colectiv, alături de Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan. Volumul se va numi 3.4 și va face parte dintr-o serie concepută și redactată de Michael Haulică.
 • tot la FF 2018 voi apărea cu o nuvelă Fantasy, din seria Tenebre. La sugestia fanilor seriei, acțiunea se va muta din Lumea Tenebrelor în Lumea Oamenilor, chiar dacă nu complet.
 • în august, la festivalul Mystery & Thriller de la Târgul Mureș, voi apărea alături de Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib într-un nou volum de povestiri polițiste din seria Domino.
 • spre toamnă se pune de un nou super volum noir, numit Gastronoir.
 • și tot din seria volumelor polițiste sunt invitat să scriu pentru un volum dedicat împlinirii a 100 de ani de la unirea din 1918 și la un volum colectiv numit Noir de Timișoara.
 • închei lista cu două invitații de povestiri Science-Fiction. Prima vine de la editura Pavcon pentru o povestire din seria România sub asediu și a doua de la Clubul Antares din Brașov pentru un volum aniversar 2018.

Romane

Plănuiesc trei romane, dacă ies două mă declar mulțumit, dacă doar unul, bine și așa!

 • un roman polițist, primul cu inspectorul-principal Ovidiu Danelescu. Personajul apare în toate povestirile mele polițiste, fie ca personaj principal, fie ca secundar. Astfel în cele șase povestiri din volumul Fete în roșu și alte povestiri polițiste, Danelescu, simplu inspector, apare ca personaj central, la fel și în Domino. În schimb în povestirea Sara din Noir de București, Danelescu, acum inspector-principal, apare tangențial, ca maestru al inspectoarei Simona Bonchiș. Mă tot gândesc ca romanul să continue acțiunea începută în Sara de Simona.
 • un nou roman din seria Tenebre, al treilea. Seria rămâne deschisă, când mai am chef și timp o voi completa cu romane, povestiri și nuvele, publicate în volum sau în reviste. Plănuiesc o povestire pentru Revista de suspans și o nuvelă în volum.
 • un roman Science-Fiction. Am începute trei romane, cu fișele de personaje scrise, schițate capitolele și alte asemenea treburi administrative.

Pe lângă povestirile în volum ar mai trebui să pomenesc de cele pentru revistele: Zin, Paradox, Helion, Revista de suspans, Iocan și Știință & Tehnică.

9 comentarii

 1. Mult succes în 2018!

  1. Mulțumesc, la fel! 🙂

 2. Nu pot să nu-mi amintesc de articolul de la finalul lui 2014… Ai ajuns departe! Felicitări! Și să ai spor la tot ce scrii. Eu abia aștept Tenebrele. 😉

  1. Mulțumesc, Lucian!

 3. Da, maeste! E bine.
  Spor!
  Mai ales în partea cu romanele. Dacă reușești să legi la un loc măcar 200 de pagini coerente, ești mare! Eu nu reușesc. Nu pot să mă lălăi, dar nici să împing acțiunea mai departe. Îi pun de-un final plictisit și gata!
  Te-am pupat!
  La mulți ani!
  🙂

  1. Scriu mai multe povestiri și le cos cu ață albă! :)) La mulți ani și să ne citim cu plăcere și în noul an! Mult succes!

 4. […] Tritonic a dat din casă câte ceva despre aparițiile de anul acesta, iar Daniel Timariu despre ce planuri are pe 2018, mi-am suflecat mânecile și – în această zi frumoasă ca de primăvară – m-am […]

 5. […] planuri pentru 2018 am schițat, acum să vedem dacă am și făcut ceva în anul trecut (că doar nu puteam scrie ce […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: