Ce mare brânză am făcut în 2017?


Ceva planuri pentru 2018 am schițat, acum să vedem dacă am și făcut ceva în anul trecut (că doar nu puteam scrie ce am făcut, mai înainte de a se fi gătat anul, nu?).

Am publicat două romane urban-fantasy, primul scris de fapt în 2016, periat în primăvara lui 2017 și lansat la Final Frontier 2017. La al doilea am tot scris de-a lungul anului ca până la urmă să-l dovedesc pentru Gaudeamus 2017. Trebuie să mărturisesc ceva. Nu este exact genul meu de literatură, cea fantasy, dar mi-a făcut o reală plăcere să lucrez la aceste două romane. Personajele au ieșit neașteptat de bine și m-am atașat de ele. Editorul este mulțumit de vânzări, eu de vorbele galante primite de la fani. Există o mică posibilitate ca aceste volume să fie traduse. Un agent s-a arătat interesat de ele, prin prisma locului și momentului, Timișoara viitoare capitală culturală. Voi mai scrie romane și povestiri în această serie. Tot din genul fantasy mi-a fost publicată o povestire în volumul coordonat de Michael Haulică Povestiri cu dragoni. Povestirea trage cu ochiul într-o lume dominată de dragoni, împărțiți pe caste, funcție de culoarea solzilor. Oamenii, și ei dragoni, dar decăzuți, au rolul lor, pe care vă invit să-l descoperiți. Vă invit să cumpărați volumul, nu pentru povestirea mea, ci pentru ale celorlalți. Unele dintre ele sunt superbe.

Am scris și publicat o mână de povestiri science-fiction, mai puține ca anul trecut. Cele publicate (nu toate sunt scrise în 2017) se regăsesc în revistele Helion (Lăcustele, Bega la ceaun, Pagini din arhiva Cronicarilor AutomațiOmul de oțel, Păpușarul), Argos (O zi din viața mea) și Știință & Tehnică (Și așa am avut grijă să fii împăcat) precum și în volumul Exit plus. Povestiri de dincolo. Trebuie să vă spun că de fapt am scris mai multe, dar fie nu sunt mulțumit de ele, fie nu sunt gata, fie pur și simplu nu le-am publicat, din diverse motive. În 2018 am de gând să mă revanșez față de genul atât de drag mie, cel SF, și să public mai multe povestiri, dar mai ales să finalizez un roman, chiar dacă nu-l voi publica decât în 2019.

Scrisul de povestiri polițiste îmi ocupă destul de mult timp, deși nu pare. Am publicat două povestiri din subgenul noir. Prima, Crimă în familie, a apărut în volumul Domino, un volum colectiv ce cuprinde povestiri de Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib. A doua Sara a apărut în volumul Noir de București. Ambele povestiri au fost primite bine de pasionații genului polițist. Am zis că-mi ocupă timp pentru că genul în sine necesită o scrupulozitate mai mare, trebuie gândit bine cazul, personajele trebuie dotate cu caracter, motivații și scopuri, chiar dacă mie îmi place să le las un pic neclare, tocmai pentru a le oferi umanitate (nu trăim într-o lume maniheistă, nuanțele de gri, deși uneori greu diferențiabile, formează majoritatea). Apoi, ambele povestiri sunt pe la 70 de mii de caractere, întinzându-se peste 40 de pagini fiecare. Nu sunt un tip rapid, o astfel de povestire îmi poate lua și două luni din momentul începerii până la prima variantă, să-i zicem, finală. Pentru 2018 am fost invitat să particip la patru volume colective cu povestiri polițiste (mystery & thriller, așa în general, dar ale mele sunt pur polițiste), nu știu cum voi face față.

Pe lung, pe larg, aceasta este.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

Vestic.ro

Stiri din Arad

Seria "Nemuritor" de O.G. Arion

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense

Cenaclul Pavel Dan

cenaclu literar din Timisoara. "Întâmplarea a făcut să mă nasc român. În consecinţă sunt român, dar asta nu înseamnă să mă confund cu poporul român în momentele sale cele mai penibile" 08.02.1993, ION MONORAN

Stil de scriitor

Despre cărți și nu numai...

ROMCON

Convenția națională a cluburilor și autorilor de science-fiction din România

BookReport

Science Fiction • Fantasy • Horror • Mystery & Thriller

Detectivii Apei Pierdute

managementul pierderilor de apa, water loss management

Mihail stories

Tot ceea ce ne putem imagina este real

Culorile din Farfurie

Un site de retete culinare in imagini. Va doresc o vizita placuta!

Sarah Ward at crimepieces

Crime author and book reviewer

ULTRA FAIR PLAY 2017

ULTRA FAIR PLAY 2017 se amana pentru 2018

Literatura pe tocuri

Te invitam in lumea misterioasa a cartilor!

Victoria Blagoe

Mai întâi învață, apoi acționează!

Genesis Unu

Povesti scrise, nu povestite ...

MILOȘ DUMBRACI

MILOȘ DUMBRACI

%d blogeri au apreciat asta: