Seria de romane urban-fantasy Peter Grant, de Ben Aaronovitch


Vorbind figurativ mă simt frate cu Ben Aaronovitch și Jim Butcher, unul mai mic, mai provincial, născut într-un colț de lume despre care se știe doar că de aici a ieșit Dracula. Dar… așa cum Aaronovitch povestește despre Londra, iar Butcher despre Chicago și eu vorbesc despre Timișoara. La fel cum pe acele mealeaguri, văzute dinspre mine ca exotice, ființele tenebroase ies din când în când din tăcerea autoimpusă pentru a se amesteca în treburile oamenilor, și pe meleagurile bănățene se petrec întâmplări ciudate. Demoni, vârcolaci, strigoi sau vampiri își fac apariție dintre faldurile istoriei pentru a ne spune poveștile lor. (seria Tenebre, apărută la editura Tritonic.)

De curând am cumpărat și al doilea volum din seria Peter Grant, de Ben Aaronovitch Soho în lumina lumii, apărut la aceeași editură Herg Benet în traducerea lui Alexandru Voicescu. Abia aștept să mă apuc de citit!

Am vorbit despre primul volum al lui Ben Aaronovitch Râurile din Londra în articolul Râurile din Londra și zeitățile lor din revista Helion Online.

raurile-din-londra

Romanul se centrează în jurul aventurilor tânărului polițist metropolitan Peter Grant; care, după o întâlnire neașteptată cu o fantomă, este recrutat de către Detectivul Inspector Șef Thomas Nightingale în cadrul diviziei Infracțiuni Economice și Speciale, o secție e Poliției Metropolitane în care sunt incluse tot felul de divizii speciale cu specialități exotice, printre care și aceea de a se ocupa de magie și supranatural.

Dacă vă place vrăjitorul Harry Dresden, din seria The Dresden Files (primele trei volume din seria Dosarele Dresden au fost traduse în românește de Ana-Veronica Mircea și publicate de editura Final Chapter) atunci, cu siguranță, îl veți îndrăgi și pe Peter Grant. Spre deosebire de Dresden, Grant este un noobie, un boboc în arta vrăjitoriei, un fel de Harry Potter adult, conștient de ciudatele sale capacități senzoriale paranormale, dar incapabil să le folosească.

Sub îndrumarea bătrânului și experimentatului Thomas Nightingale, Peter Grant devine primul ucenic-vrăjitor englez din ultimii șaptezeci de ani. Aaronovitch se folosește de această ucenicie a tânărului detectiv pentru a ne introduce, pe de o parte, în fascinanta lume a Londrei și a râurilor sale, zei și zeițe aflate sub flamurile Mamei Tamisa și al Tatălui Tamisa, pe de alta pentru a ne face cunoștință cu meseria de vrăjitor și o întreagă menajerie de ființe paranormale.

Un comentariu

  1. mie Butcher nu mi-a plăcut, dar Aaronovich da, așa că merge încercat și pentru cei care nu-s fani Dresden

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: