Azi am făcut burrito


Că tot stau mai mult pe acasă, abia de ies să duc gunoiul, azi, la îndemnul fetelor mele și instigat de Alex Lamba, m-am pus să fac ceva nou: un burrito mexican!

Rețetă burrito

Am început cu un sos salsa roșu, zis și pico de gallo (nu știu de unde-i vine denumirea):

Sos salsa

  • o conservă de roșii cuburi bio
  • trei roșii mici
  • trei fire de ceapă verde
  • trei căței de usturoi
  • ardei iute jalapeno (eu am avut din aceia tăiați rondele și puși în oțet… buni rău, pentru pizza îi folosesc, dar merg și la salsa), am pus așa ochiometric, cât să recompun 3d doi ardei
  • piper, sare

Am vărsat consera într-un bol de inox, am tăiat roșiile mărunt, mărunt, usturoiul la fel (zdrobit bine cu latul cuțaiului), ceapa tăiată cât mai mică, la fel ardeiul iute. Am amestecat totul, plus piper, sare și condimente. Și gata. Foarte rapid sosul ăsta și foarte gustos! Cu adevărat se poate spune: e bun de-ți vine să-l mănânci!

Ah, încă ceva. Peste toate îngredientele se poate stoarce o lime. Eu nu am făcut asta pentru că am pus ardeiul iute cu oțet.

Ingredientele folosite de mine pentru buritto

  • am folosit un pachet de carne tocată de vită, cam de 650 de grame
  • o conservă de 800 de fasole roșie
  • o ceapă medie obișnuită (albă, adică)
  • o salată verde
  • un ardei gras roșu, mare
  • piper, sare
  • un pic de paprika
  • un amestec de condimente italienești pe care-l folosesc la pizza de obicei, dar a mers bine și aici
  • un pachet de brânză mozzarella, de 250 grame, tăiat

Am făcut totul într-un woc, tigaie bună la toate. Acolo am fărâmițat carnea, pe care am lăsat-o la foc cam 5 minute, apoi am pus ardeiul tăiat julien, adică fâșii, ceapa tăiată la fel, salata verde mărunțită și pe toate le-am mai lăsat cam zece minute, la foc mic. Peste am pus piper, sare, paprika, condimente.

Am amestecat vârtos. La final am pus brânza mozzarella, care a încleiat totul la un loc.

Pe fiecare tortilla am pus sos salsa, după care o lingură de sos burrito. Am împăturit-o ușor, formând un fel de buzunar (drepta peste sos, partea de jos peste dreapta, apoi stânga peste toate). În acest pliu de torttila am mai băgat sos burrito cât a încăput. La final am pus smântână sau, după gust, brânză parmezan rasă. Se spune că e mai bine dacă lipia se prăjește un pic pe o tigaie. Eu am folosit-o așa crudă. A fost ok.

Au ieșit șase burrito excelente!

2 comentarii

  1. Arată bestial! Cred că și la gust e foarte bun. Am să fac și eu.
    Până una-alta, mai modest, eu am făcut niște „minciunele” umplute cu caise și papaya confiate. Mânci și cu ochii 😀
    https://pbs.twimg.com/media/ETu2FtPWkAgmaie?format=jpg&name=4096×4096

    1. Arată foarte bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

Clubul de SFF Galaxia 42

Clubul de literatură și arte science-fiction și fantasy Galaxia 42

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

neverendingfantasy

The fantasy world creator

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

%d blogeri au apreciat: