Lansare de carte: Alexandru Lamba


Alexandru Lamba nu-mi este doar partener și coleg în cadrul redacției revistei online Galaxia 42, ci și un bun prieten. Ne unește simpatia pentru literatura science-fiction și un anumit mod de a vedea viața și relațiile dintre oameni. Recunosc că mai mult eu am ce învăța de la el, decât el de la mine, dar altfel reușim să ne simțim bine chiar și atunci când dezbatem subiecte fierbinți.

A debutat în 2013 cu o povestire sf în revista online Gazeta SF, revistă pe care a și coordonat-o mai mulți ani, experiență ce-l ajută acum în editarea revistei Galaxia 42. Apoi a publicat două romane SF (Sub steaua infraroșie, ed. Tritonic și Arhitecții speranței, ed. Tritonic), un volum de povestiri (Singularitatea singularității, ed. Herg Benet) și un volum sf young adult (Stele și gheață. Cartea I: Cărări pe gheață, ed. Herg Benet) care i-au adus recunoașterea fandomului și a criticii. Mihai Iovănel amintindu-l în Istoria literaturii romane contemporane 1990-2020 (ed. Polirom, 2021) secțiunea dedicată literaturii (sau paraliteraturii) științifico fantastice. De asemenea a contribuit cu proză scurtă în multe antologii, culegeri de povestiri și reviste.

De câțiva ani, la început timid, apoi tot mai hotărât, Alex scrie și publică tot mai multă literatură clasică, cunoscută sub denumirea generică de mainstream. Astfel a publicat o povestire în revista Familia și mai multe în revista Opt Motive, unde îi apar constant și recenzii. În această tendință se înscrie și ultima sa creație literară, romanul Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte (ed. Litera, 2022).

Lansarea de la Timișoara a avut loc pe 28 iunie 2022 în cadrul plăcut al librăriei La Două Bufnițe. Moderatorii evenimentului au fost Cristi Vicol și subsemnatul. Am fost o mână de prieteni și admiratori ai lui Alex, colegi din cluburile SF timișorene Sindicatul 9 și H.G.Wells. După lansare am fost să bem o bere și să depănăm amintiri. Las ca semn al acestui frumos moment o suită de imagini și un link spre prezentarea noastră.

Facebook: https://www.facebook.com/ladouabufnite/videos/1394464627722696

Galerie foto din librărie:

După lansare:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

%d blogeri au apreciat: