Să ciTimișoara


Împreună cu Goran Mrakic și alături de moderatorii Adrian Stepan, Cristian Vicol și Patricia Lidia am participat la evenimentul Să ciTimișoara 2024, găzduit de Ampm.fabric, din Traian, un local boem și primitor.

Preiau descrierea evenimentului, așa cum a fost scris de organizatori:

Astăzi, în Piața Traian, una dintre cele mai emblematice locații din Timișoara, am avut parte de o întâlnire literară extraordinară în cadrul proiectului nostru! Evenimentul a atras o mulțime de oameni dornici de citit și de discutat, toți captivați de prezența a doi scriitori remarcabili: Goran Mrakić și Daniel Timariu. Atmosfera a fost deosebit de plăcută, chiar dacă vremea a fost schimbătoare, cu ploaie, soare și furtună alternând în mod capricios. Au moderat Cristian Vicol și Adrian-Petru Stepan.

Goran Mrakic ne-a cucerit cu povestirile sale pline de umor și inteligență. Cu o viziune profundă și nuanțată, Goran a reușit să reflecte în cărțile sale poveștile și tragediile unor lumi considerate demult apuse, dar care încă există tăcute și ascunse în realitatea contemporană. Prin cărțile sale, el reușește să aducă la suprafață aceste realități ascunse, oferind cititorilor o imagine autentică și profundă a vieții.

Daniel Timariu, unul dintre cei mai apreciați scriitori sf și policier timișoreni, a vorbit despre modul în care Timișoara se reflectă în literatura sa și cum scriitorii locali reușesc să creeze o imagine vibrantă și autentică a orașului.

Discuțiile au depășit cu mult paginile cărților, atingând teme diverse precum adevărul în literatură, reflectarea Timișoarei în creațiile scriitorilor locali, măștile sociale și autocenzura, subliniind importanța de a scrie ceea ce cunoști pentru a oferi o scriere autentică și relevantă. Într-un dialog continuu cu audiența, cei doi scriitori au reușit să creeze o atmosferă de comuniune și introspecție, așa cum se întâmplă numai în marile metropole, căci, după cum a spus Daniel Timariu (prin ochelarii copilăriei sale), Timișoara e mai ceva ca New York!

Piața Traian, cu clădirile sale istorice și atmosfera vibrantă, a fost cadrul perfect pentru acest eveniment cultural. Cu o istorie bogată și un farmec aparte, piața a reușit să aducă un plus de magie întâlnirii noastre. La un moment dat, numărul participanților a fost atât de mare încât a trebuit să aducem scaune din localul vecin, un semn clar al succesului și al interesului crescut pentru cultură și literatură în Timișoara.

Două ore și jumătate au trecut rapid, în compania unor discuții fascinante și a unor povești captivante. Ador aceste întâlniri, care reușesc de fiecare dată să ridice ștacheta și să ne inspire. Este exact ceea ce ne-am propus prin proiectul Să ciTimișoara – să aducem împreună oameni pasionați de literatură și cultură, să creăm spații de dialog și să promovăm scriitorii locali. La Timișoara, cultura și literatura sunt din nou în vogă, iar întâlniri ca cea de astăzi ne demonstrează acest lucru din plin!

Înregistrarea următoare a fost realizată de Patricia Lidia. Mulțumesc!

Imaginile sunt făcute de participanți, în principal Patricia, dar și de-ale mele.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editura PAVCON

Cartea îl face pe Om. Noi facem Cartea!

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

(naučna) fantastika kratka priča aforizam haiku haiga haiku strip

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.