Daniel Timariu, Tenebre. Miercuri

daniel-timariu-tenebre-miercuriTenebre. Miercuri
Editura Tritonic, 2019

Roman urban-fantasy.

„Poveștile sunt alambicate și întortocheate, ba pierzându-mă, ba captivându-mă, dar făcându-mă tot timpul să mă minunez de imaginația debordantă a autorului și de limbajul luxuriant. Am întâlnit personaje cât să-mi ajungă pentru o serie de douăzeci de volume. Ba chiar i-am reproșat uneori autorului acest aspect. Știu, mă puteți acuza de superficialitate, și mă recunosc oarecum vinovat. Cred că nu e bine să se scrie după rețetă sau să se simplifice rețeta. Autorul a promis, sau cel puțin a zis că ia în considerare să mai aerisească poveștile, să arunce mai puține creaturi în luptă în fiecare volum, să le acorde mai mult spațiu fiecăreia în parte.” – Liviu Szoke

„E foarte greu de recomandat o astfel de carte fără a dezvălui măcar un pic din misterul ce pare ascuns omului obișnuit, dar pare la îndemâna celui ce poate călători prin Lumea Tenebrelor. Mesajul mi s-a părut a fi căutarea unui echilibru între cele două lumi, cea văzută și cea nevăzută, necesitatea unei căi de dialog, mijlocit de personajele cu puteri speciale, astfel încât lumea să meargă mai departe. Un om cu jumătate de viață e prins în lupta dintre nimfe, strigoi, vârcolaci și călugări, e vrăjit de forța legendarului Pavel Chinezul dar e surprins de alegerile acestuia.

Sunt mai multe fire narative, investigația lui Anghel interferează cu conflictul dintre Anca Morisena și Umbra Orașului, latura omenească a detectivului e cât pe ce să încline balanța în favoarea răului, vrăjit fiind de vampiri sau de legiunea de draci, însă dincolo de toate răzbate nevoia de iubire, așa cum o simte orice muritor: pentru un oraș de care se simte legat oricât de departe s-ar duce vreodată, de o femeie frumoasă înzestrată cu puteri speciale, de ființe venite din timpuri imemoriale doar ca să ne atragă atenția că lumea, așa cum e ea acum, nu ne aparține. Suntem rotițe mici în angrenaje uriașe, iar monedele de schimb, oricât ar fi de tentante, ar trebui ignorate în favoarea armoniei, a căutării unei căi de dialog, căci misiunea noastră e să menținem acea monedă în mișcare, să n-o lăsăm niciodată să cadă pe o față sau pe cealaltă, pentru că asta ar putea însemna dispariția unor universuri.” – Teodora Matei

Romanul face parte din seria Tenebre, fiind primul volum. Acțiunea se petrece în Timișoara. Personajul principal este Alexandru Theodor Anghel, un om ce ajunge întâmplător să cunoască o altă lume a cetății, numită Lumea tenebrelor. În acestă lume paralelă trăiesc personaje fantastice și mitologice.

Un fragment din roman poate fi citit online pe site-ul revistei Helion Online.

Recenzii și cronici:

Romanul poate fi cumpărat online:

 

 

Editura PAVCON

Cartea îl face pe Om. Noi facem Cartea!

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

(naučna) fantastika kratka priča aforizam haiku haiga haiku strip

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.