Doctor Who, sezonul 8, episodul 3, Robot of Sherwood


Doctor-Who-Robot-of-Sherwood-PosterDacă primele două episoade din noul sezon au fost scrise de Steven Moffat, un cunoscut scenarist al Doctorului Who, și care a scris și pentru miniserialul, pardon, excelentul serial „Sherlock”, cel de-al treilea episod este scris de Mark Gatiss, fratele lui Sherlock Holmes din serial, adică Mycroft Holmes! Ha ha ha cum ar zice Robin Hood și oamenii săi cei veseli.

Și astfel avem o poveste clasică, care pornește de la dorința Clarei de a-l vedea și cunoaște pe Robin Hood. Inițial Doctorul refuză cererea pentru că spune el, Robin Hood este doar o legendă nu un personaj istoric real. Totuși setează Tardisul să-i ducă în epoca medievală a Angliei, pădurea Sherwood, unde sunt așteptați, cu o săgeată, chiar de Robin Hood, ceea ce-l face pe Doctor să bănuiască că nimic nu e real, că totul este o butaforie, sau că sunt în miniscope (trebuie să revăd acel episod). Episodul este destul de frivol, după cum chiar Mark Gatiss spune, dar respectă în mare cunoscuta poveste a lui Robin Hood și a camarazilor săi, inclusiv celebrul concurs de tras cu arcul, la care participă și Doctorul (trișează!).

În spiritul primelor două episoade și aici răul este reprezentat de roboți. De data asta sunt doar roboți și nu cyborgi. Nimeni nu încearcă să-i facă mai buni. Roboți sunt greoi și trag cu lasere ce pot pulveriza sau chiar arde complet un corp uman, însă nu pot străpunge o tavă de aur. În fine, detalii.

Finalul este plin de fraze moralizatoare din care deducem că Doctor Who este un Robin Hoond spațial, rolul său fiind de a lupta pentru bine în întreaga Galaxie. Tardisul pleacă și în locul lui apare frumoasa Marian spre eterna mulțumire a lui Robin. Nu știu, dar ceva i-a lipsit acestui episod, parcă se putea insista mai mult pe impactul unor tehnologii super avansate asupra unor oameni din evul mediu sau asta e tot? Indiferent de epocă, indiferent de tehnologie noi doar ne urmărim micile și uneori meschinele noastre dorințe?

Rolul lui Robin Hood este jucat de Tom Riley, remarcabil în rolul lui Leonardo Da Vinci din serialul „Da Vinci’s Demons” iar în rolul Sheriffului din Nottingham îl avem pe Ben Miller cunoscut publicului englez mai mult din The Armstrong and Miller Show. Un excelent actor de comendie.

Un comentariu

  1. […] Paul Murphy a mai regizat pentru serial episodul Robot of Sherwood. Se pare că-i plac scenetele siropoase și […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editura PAVCON

Cartea îl face pe Om. Noi facem Cartea!

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

(naučna) fantastika kratka priča aforizam haiku haiga haiku strip

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.