Pan: Aventuri în Ţara de Nicăieri sub 3D (cronică de film)


La Cinema City rulează zilele acestea o nouă ecranizare a celebrei povestiri „Peter Pan”, scrisă de J. M. Barrie în 1904.

Scenariul trece pe lângă povestea cunoscută a lui Peter Pan preluând din mers pirații, zânele și băștinații și amestecându-i într-o poveste asemănătoare, dar nu la fel. Filmul mizează foarte mult pe efectele 3D, de la corabia vânată de avioanele britanice, trecând prin picăturile uriașe aflate în spațiu și în care se văd pești, ba chiar și un crocodil, până la neverosibila cavernă a zânelor. Ce e mult, e prea mult, chiar dacă unele ghiulele chiar te fac să îți ferești capul, iar peisajele îți taie răsuflarea.

pan-movie

Povestea îl are ca personaj principal pe Peter, un orfan abandonat, în stilul clasic victorian, la ușa unui orfelinat, de o mamă care ne uimește de la bun început prin agilitate și frumusețe (o să vedeți în film ce e cu mama lui Peter). Aici crește alături de un bun prieten, tovarăș preferat de pozne și trăznăi, sub aspra supraveghere a maicilor mereu prevăzătoare… sau ceva asemănător. Așa cum ne așteptam, la un moment dat apar pirații care-l răpesc ducându-l în Țara de Nicăieri, loc cu adevărat vrăjit și frumos, dacă nu s-ar dovedi a fi o sinistră colonie de mineri-sclavi. Ajutat de un miner pe nume Hook și de un miraculos și neașteptat zbor, Peter începe să lucreze în favoarea unei profeții, care-l desemnează ca salvator al insulei.

Citește tot articolul pe debanat.ro.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Editura PAVCON

Cartea îl face pe Om. Noi facem Cartea!

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

(naučna) fantastika kratka priča aforizam haiku haiga haiku strip

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.