Să Citimișorim #1


Când Adrian Petru Stepan m-a întrebat, acum trei ani, ce părerea aș avea despre un proiect de lecturi publice în Timișoara, vă spun cu mâna pe inimă că am fost sceptic. Adică, cum să zic, hai să presupunem că timișorenii iubesc cultura (meh), dar chiar atât de mult încât să se deplaseze într-un loc public doar pentru a asculta cum citesc diverși autori… locali? Și ce anume? Poezii, proză scurtă?

Ei bine, noroc că Adrian nu sunt eu, pentru că altfel nu apărea evenimentul Să Citimișoara.

Am fost invitat să citesc încă de la prima ediție, dar, cum data aleasă s-a nimerit a fi în perioada verii, a trebuit să refuz. Eu vara stau la țară, printre gângănii, țărani, cocoși guralivi, curci, pruni și vișini, avându-l ca partener de discuții pe domnul Răcoare (da, da, știu că e substantiv feminin). Așa că atunci când m-a reinvitat și anul acesta am zis din prima: nu am cum, sunt plecat în campania de dezorășenizare (cuvânt inexistent, naziștii gramaticii mă vor beșteli), la țară, în subcarpați, unde e răcoare, vinul bun, canalizare, asfalt, mâncare bio (sau eco că nu prea știu să le diferențiez, în fine roșii de grădină), dar și Netflix, Internet, acces direct la jobul de zi cu zi. Adică dus, i-am explicat lui Adrian, iar el mi-a replicat, convins că e călare pe situație: deci trebuie să te întorci.

Acuma, fie bătea un vânt cald (discuția avea loc prin februarie) și eu amușinam aerul după o pizzerie, fie aveam căciula pe urechi, am auzit doar: am fi tare bucuroși dacă ai ajunge anul acesta, hai să punem o dată mai convenabilă. Și a pus.

Dar nu despre data aleasă și nici despre locul unde voi citi sunt aceste rânduri, ci despre primul eveniment la care am reușit să ajung. Unul la care s-a citit poezie (Marian Oprea și Livia Ghighilicea) și s-a ascultat muzică religioasă, asta pentru că locul ales (excelent de altfel) a fost Piața Romanilor, în fața Bisericii Millenium.

După lectură am plecat cu Cristi Vicol să vânăm un loc de băut bere. L-am găsit în Piața Traian, dar, din păcate nu mai știu cum se numește. Însă voi afla pentru că chiar merită pomenit. Bere făcută local, diverse sortimente, atmosferă excelentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

(naučna) fantastika kratka priča aforizam haiku haiga haiku strip

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

%d blogeri au apreciat: