Blogosfera SF & F: Sub Apa Dragonului Strâmb


Blogosfera este formată din fani SFF sau, altfel spus, din cititori care îndrăgesc genurile science-fiction & fantasy, dar, ceea ce este foarte important: și pe autorii români. Ei citesc și comentează pe blogurile lor câte o carte pe lună, roman, sau antologie, sau culegere de povestiri, fie sub forma unei recenzii, fie sub forma unor sfaturi, sau combinații ale acestora. Pe fondul unei lipse acute de critici, aceste recenzii sau critici de întâmpinare sunt binevenite, precum un firicel de apă-n deșert.

Volumul comentat luna aceasta de Blogosferă a fost Sub apa Dragonului Strâmb, în care am și eu o povestire, chiar în deschidere. Înainte de a pune citatele din recenzii voi aduce precizarea că această culegere de texte a fost coordonată de autorii Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan, a apărut în 2019 la editura Tritonic și cuprinde zece povestiri de zece autori, din care unul francez, restul români.

Assassin CG: „Ca și în cazul primului roman din serie, Daniel Timariu creează un hardboiled urban fantasy în care ancheta polițistă reprezintă un pretext pentru a prezenta o lume în care clișee ale genului sunt modificate folosindu-se tușe culturale autohtone, un strop de umor, personaje secundare exotice și totodată cu potențial narativ, precum și un protagonist principal cu care e greu să nu empatizezi. Însă privirea în viitor a distrus orice suspans legat de soarta unor personaje.”

Jurnalul unei cititoare: „De fapt, am citit cartea acum o lună și singura povestire care mi-a rămas în minte e chiar prima, Octavia lui Daniel Timariu. Cred că e mai ales pentru că genul acestui volum e genul lui, el chiar scrie Fantasy polițist, romanele lui chiar au un investigator supranatural în ele. Și, ca bonus, mi-a plăcut mult mesajul pro-natură al povestirii :)”

Natan Lupan: „Volumul debutează foarte bine, după părerea mea, cu povestirea lui Daniel Timariu, „Octavia”, care face parte din lumea descrisă în seria „Tenebre”. Ceea ce m-a prins de la început este că deși n-am mai intrat în acest univers de mai bine de doi ani, de la publicarea primului volum, personajele îmi sunt la fel de familiare de parcă aș fi citit ieri. Cred că este o povestire excelentă de deschidere a unui volum fantasy: o incursiune într-o Timișoara reală suprapusă cu cea imaginară, cu lumea de dincolo, cea a tenebrelor, a celor ce nu sunt tocmai oameni, nu sunt neapărat îngeri sau demoni, ci diverse ființe fantastice, supranaturale.”

Le mulțumesc tuturor pentru lectură și cuvintele frumoase spuse despre povestirea Octavia.

Volumul poate fi cumpărat de pe magazinul editurii Tritonic, sau Libris.ro, sau Librarie.net.

Lectură plăcută!

Sub apa dragonului strâmb - coperta1 mic roșu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ZUTV | ZU TV

zutv, distractie, fun, cool

HelloTaste.ro

Descopera pe HelloTaste.ro retete culinare delicioase, sfaturi si trucuri utile de incercat in bucatarie si idei interesante de la chefi celebri si pasionati de gastronomie.

Helion Online

Revista de Arte S.F. si F.

Gazeta SF

Science fiction pe pâine!

Dianthaa Dabbles

in reviewing, cosplay, sewing and others

Beleg

fantastika kratka priča aforizam haiku

SW

Literary Blog

Galaxia 42

Povestiri science-fiction și fantasy

Blog.Tritonic.ro

Cititul nu dăunează sănătății!

cărți ce tind spre infinit

"Dintotdeauna fusese preocupat de infinit." (Eugen Cadaru)

ansiblefest.wordpress.com/

Festival de ciencia ficción feminista /// Zientzia-fikzio feministaren jaialdia

SZABLOG

HENRY SZABRANSKI

Solarcide

The home of dark and weird fiction.

Alex Fliker's blog

Sharing my experience!

%d blogeri au apreciat: